Search
Close this search box.
Week zonder vlees

Van 11 t/m 17 maart is de Nationale week zonder vlees. Voor mij is dat niet zo moeilijk want ik eet al ruim 1,5 jaar geen vlees en vis. Om het jou makkelijker te maken deze week mee heb ik 10 recepten op een rijtje gezet om deze week zonder vlees door te komen. Doe jij mee? Wil je er meer over weten? Op deze website vind je allerlei interessante informatie waarom het goed is om de komende week (en misschien wel meerdere weken) geen vlees te eten.

Week zonder vlees

vegetarische loempia
vegetarische loempia Loempia’s kun je natuurlijk vegetarisch maken. Ik gebruik dan vegetarisch gehakt waarmee ik ze vul. Super lekker. En zeg nou zelf, deze zien er toch wel erg lekker uit.
spitskool salade met mango
Spitskool salade met mango Een frisse salade van net geen rauwe spitskool, een simpele dressing en stukjes mango. Als extra aanvulling nog een hand gemengde noten en je salade is klaar.
zoete aardappel met koriander
zoete aardappel met koriander Als je naast deze zoete aardappel schotel met koriander nog een groene salade serveert, heb je een heerlijke maaltijd.
risotto met spinazie en courgette
risotto spinazie courgette. Natuurlijk kan risotto niet ontbreken in dit overzicht met vegetarische recepten. Deze risotto maakte ik met spinazie en courgette. Heerlijk romig en zeker het maken waard.
vegetarische roti
roti. Ook roti kun je vegetarisch maken. Ik gebruikte in dit recept kikkererwten wat een prima alternatief is voor vlees.
aspergetaart
aspergetaart Bij een week zonder vlees kan ook een hartige taart niet ontbreken. Je kunt hier filodeeg of hartige taarten deeg voor gebruiken. Allebei is het even lekker.
courgetti met pesto en tomaat
courgetti met pesto en tomaat. Heb jij al eens courgetti gegeten? Met een spirelli apparaatje maak van courgette je deze groene spaghetti. Lekker, knapperig en super gezond.
frisse tabouleh salade
tabouleh salade. Met wat komkommer, lente ui en tomaat maak je deze tabouleh salade. Simpel, snel en ontzettend lekker.

couscous salade met linzencouscous salade met linzen Couscous eten wij iedere week. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Wat doe jij door jouw couscous salade?
bietenburger week van het vlees bietenburger. En als laatste maar deze mag zeker niet ontbreken. Een echte lekkere vegetarische burger. Op een knapperig warm gebakken broodje een TOPPER!

Staat hier nu niets bij wat je lekker vindt? Ga dan naar alle vegetarische gerechten die uit Pienskeuken kwamen.

Succes deze week en laat je mij weten of het is gelukt??

Liefs Pien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Week zonder vlees
Facebook
WhatsApp
Pinterest