Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Vegetarische loempia’s

Pienskeuken / Hartig  / Vegetarische loempia’s
vegetarische loempia

Vegetarische loempia’s

Zoals jullie inmiddels wel van mij gewend zijn, doe ik maandelijks mee aan de foodblogswap. Ook deze maand deed ik natuurlijk weer mee. Wat houdt dit in. Je wordt gekoppeld aan een andere foodblogger en je kiest een recept van hem of haar en geeft daar een eigen draai aan. Ik mocht een keuze maken van het blog van foodiemarjan. Een blog met heerlijke recepten en ook met reisverhalen naar verre landen. Ook lekker leesvoer dus. Zij maakte een vegetarisch flapje met bladerdeeg. Ik toverde van dit recept een vegetarische loempia. Wij aten deze loempia’s met een salade en hadden er een goede avond maaltijd aan. Wanneer je de loempia’s wat kleiner maakt is dit ook een prima borrelhapje. Dit weekend ga ik ze zeker nog een keer maken. 

Vegetarische loempia’s

Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks
12 of 13 velletjes filodeeg (ligt er aan hoeveel vulling je erin doet)
200 gr vegetarisch gehakt
rode peper
1 bosuitjes
1 teentje knoflook
2 tl paprikapoeder
3 el ketjap
sesamzaadjes voor de garnering

vegetarische loempia

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Laat het filodeeg ontdooien.
Snij de bosui klein en snipper of pers de knoflook. Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein scheutje olie in de pan. Fruit de bosui samen met de knoflook even aan. Schep de paprikapoeder erbij en fruit 1 minuut mee. Voeg het vegetarisch gehakt toe en roerbak even door totdat het gehakt gaar is. Ik gebruikt het gerulde gehakt van Vivera dus dat ging heel snel. Zet het vuur uit en schenk de ketjap erbij. Roer alles met een spatel goed door.
Leg nu een ontdooid velletje filodeeg, met een punt naar beneden, op je werkblad. Smeer een beetje olie langs de zijkanten van het filodeeg. Schep een eetlepel van het gehaktmengsel iets onder het midden van het velletje. Vouw de onderkant over het gehaktmengsel, vouw de beide zijkanten erover en rol het nu op zodat je een kleine loempia krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Begrijp je niet hoe het moet, kijk dan even naar loempia vouwen. Daar laat ik in stap voor stap foto’s zien hoe het moet :-).

Pak het volgende vel filodeeg en vul de volgende loempia. Net zolang totdat het gehaktmengsel op is. Smeer tot slot nog alle loempia’s in met olie en strooi er sesamzaadjes over.
Schuif de oven in en bak de vegetarische loempia’s in ongeveer 25 minuten krokant en bruin.

vegetarische loempia

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

No Comments
Leave a Comment

Gratis verzending bij bestellingen vanaf € 40,- Sluiten