Aan het einde van de maand ben je inmiddels wel gewend dat ik een recept maak voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik iets kiezen van Madelon. Zij is de multi culti foodie achter Waymadi. Een prachtig blog met heel veel verschillende gerechten. Ik kon moeilijk kiezen. De kofta van Madelon zag er zo heerlijk uit. Die heb ik op mijn to-do-list gezet. Nu maakte ik een vegetarische roti naar het idee van de roti met kip van haar.
Vegetarische roti
Ingrediënten voor 3 personen
1 blik (biologische) kikkererwten
2 grote aardappelen
350 gr sperziebonen of kouseband
1 ui
1 teen knoflook
4 tl garam massala
3 grote roti vellen
1 groentebouillonblokje
1 el kokosolie of olijfolie
200 ml water
Zo maak je het
Schil de aardappelen en snij in vieren en daar dan weer plakjes van. Maak de sperziebonen schoon en snij door de helft.
Snipper de ui en de knoflook. Giet de kikkererwten in een vergiet. Kook water in de waterkoker.
Zet een pan met een dikke bodem op het vuur. Laat warm worden en voeg de olie toe.
Fruit de ui de knoflook kort aan. Voeg de garam massala toe. Voeg de kikkererwten toe en bak even mee.
Voeg 250 ml kokend water toe samen met het bouillonblokje, de aardappels en de sperziebonen.
Roer alles goed door.
Breng aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan.
Roer elke 5 minuten even door. Kook alles in ongeveer 20 minuten gaar.
Als het roti mengsel klaar is moet je de roti vellen even opwarmen. Ik deed dit door een hoekje van de plastic verpakking van de roti vellen te knippen. Ik verwarmde ze 1 tot 2 minuten op vol vermogen in de magnetron.
Je kunt het roti mengsel op je rotivel te scheppen en hem op te rollen. Of je schept het roti mengsel op je bord en scheurt steeds stukjes rotivel af wat je dan als een soort van lepel gebruikt. Lekker met je handen eten. Ik ben er fan van.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Eén reactie
Dat ziet er als een heerlijke maaltijd uit!