Vegetarische preitaartjes – 5 or less

Hartige taart of taartjes, wij zijn er dol op. Soms maak ik ze met filodeeg, een andere keer met bladerdeeg. Ik ben altijd op zoek naar recepten waar maar weinig ingrediënten in gaan. Eerder maakte ik voor de 5 or less-serie heerlijke prei zalm taartjes. Maar nu ik geen vlees en vis meer eet wilde ik eens een vegetarische variant maken. Maar die moest ook voldoen aan 5 or less. Deze vegetarische preitaartjes toverde ik uit de keuken. En laten ze nu gewoon super lekker zijn. Omdat wij dit samen met een salade aten, at mijn man er 2 en ik 1. De anderen aten wij een paar dagen later op kliekjesdag samen met nog meer kliekjes uit de koelkast🙃.

Vegetarische preitaartjes

Ingrediënten voor 6 taartjesvegetarische preitaartjes
6 velletjes bladerdeeg
1 dikke prei
3 eieren
½ tl kerrie
vegetarische gekruide kipstukjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
Snij de prei in ringen en spoel goed af zodat er geen zand meer in zit.
Doe de prei in een kom en dek af met een bord. Zet 10 minuten op vol vermogen in de magnetron. Je kunt het ook 10 minuten koken in een pan op het vuur, maar ik gebruik voor het voorkoken altijd de magnetron.
Als de prei klaar is voeg je de eieren en de kerrie toe.
Snij de kipstukjes iets kleiner en voeg deze ook toe.
Vet een muffin vorm goed in met olie of boter. Doe nu in elke muffin holletje een velletje bladerdeeg.

Hoe ik dit doe? Ik zet een glas die in de muffin vorm past op z’n kop. Daar leg ik eerst het plastic velletje wat altijd op het bladerdeeg zit op. Dan het velletje bladerdeeg en vouw het bladerdeeg een beetje een beetje om het glas heen. Dan duw ik met het glas het bladerdeeg in de muffin vorm. Til dan voorzichtig het glas er weer uit en haal het plastic weg. Dit doe je met alle 6 de velletjes.

Schep nu in elk holletje wat van het preimengsel.

Bak de vegetarische preitaartjes in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Serveer direct. Ik maakte er nog een sausje bij van yoghurt en kerrie. Dit smaakte er erg lekker bij.

En je kunt ze dus prima bewaren als je over hebt. Warm ze de volgende keer dan wel in ongeveer 15 minuten op in een oven op 180 graden. Dan worden ze weer lekker knapperig.

vegetarische preitaartjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegetarische preitaartjes – 5 or less
Facebook
WhatsApp
Pinterest