Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Bietenburger

In huize Pienskeuken is niet iedereen dol op bieten. Ik ben er eigenlijk best fan van dus ik vond het een uitdaging om iets met bieten te maken wat de iedereen wel lekker vonden. Toen deze bietenburger versierd met een broodje en garnering op tafel verschenen hield ik mijn hart vast. Ik nam een hap en vond het fantastisch maar wilde dit niet meteen delen met de andere tafelgenoten. En laten die nu unaniem bekennen dat ze deze burgers heel erg lekker vonden. Missie geslaagd dus weer. Aangezien ik al een tijdje geen burger op mijn blog plaatste deel ik dit recept graag met jullie. Een voedzaam broodje met een verrassende bietenburger met garnering. Ik ben reuze benieuwd wat jij van deze burger vindt. En heb je de smaak te pakken om burgers te maken. Geef dan een zoekopdracht van burger en je krijgt een hele rijtje van alle burgers die ik inmiddels gemaakt heb. Er staan nog veel meer recepten om jezelf en anderen mee te verrassen.

 

Bietenburger

Dit heb je nodig
300 gr gekookte bieten
1 blik kikkererwten
2 tenen knoflook
1 lente ui
150 gr havermout
mespuntje chilipoeder
100 gr feta
handje verse basilicum blaadjes
4 hamburger broodjes of verse pita broodjes
Garnering:
100 gr feta
60 gr yoghurt
1 avocado
gemengde sla
tomaten

 

bietenburger

 

Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken. Doe in de keukenmachine. Snij de bieten en de lente ui in stukken en voeg toe. Voeg ook de havermout, chilipoeder en het handje basilicum toe. Draai totdat het een egale massa is.
Snij de feta in stukjes en spatel door het bietenmengsel.
Vorm met je handen of met behulp van een kookring burgers. Laat ze een half uurtje in de koelkast opstijven.
Ik bakte de burgers in de oven. Verwarm de oven dan voor op 180 graden. Bak de bietenburgers in 25 minuten warm.
Bak je ze liever in een koekenpan dat kan ook. Doe dan wat olie in de pan en bak ze voorzichtig rondom bruin en warm. Of bak ze voorzichtig op de bbq. Leg te eventueel op een stukje aluminium folie zodat je ze makkelijker om kunt draaien.
Maak in de tussentijd dat de burgers in de oven staan een saus. Dit doe je door de feta te prakken en de yoghurt erdoor te mengen. Snij de avocado in repen en de tomaat in plakjes.

Nu kun je gaan stapelen.
Snij de broodjes overlangs doormidden. Leg een handje gemengde sla op het onderste gedeelte  van het broodje. Daarop leg je de bietenburger, een schep van de feta-yoghurt saus, plakjes avocado en tomaten. Leg de bovenkant van het broodje als afsluiting er op. Maak zo de rest van de broodjes bietenburger en ga lekker genieten.

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bietenburger
Facebook
WhatsApp
Pinterest