Aspergetaart

Bij het voorjaar horen natuurlijk asperges. Wij eten ze nu bijna wekelijks. Eerder maakte ik een lekkere soep en een romige risotto waar ik asperges in verwerkte. Omdat ik het zo’n prachtige groente vind wilde ik er eens een taart mee bakken.  Een hartige aspergetaart met gebakken spek. Ik gebruikte vegetarische spekreepjes, maar jij kunt natuurlijk ook de niet vegetarische variant gebruiken. De combinatie van het zoutige van de spek met de typische aspergesmaak is heerlijk.  Wij aten de taart met 3 personen helemaal op, maar wanneer je er nog een salade bij doet kun je er zeker met 4 personen van genieten. Ik gebruikte dunne groene asperges. Het voordeel van groene is dat je die niet hoeft te schillen voor deze taart.

 

Aspergetaart

Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen
125 gr (vegetarische) gerookte spekblokjes
5 bladerdeeg voor hartige taart
1 bos groene asperges
1 ui
2 eieren
100 gr yoghurt of crème fraîche

 

aspergetaart

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht en bekleed een quichevorm of ovenschaal met bakpapier.
Snipper de ui en breek van de asperges de onderste stukjes af. Kook water en doe de asperges in een pan en schenk het gekookte water in de pan. Kook de asperges in ca. 6 minuten beetgaar.
Doe wat olie in een koekenpan en bak de spekjes even aan en voeg de gesnipperde ui toe.
Bekleed de quichevorm met het vellen van hartige taart. Verdeel het ui/spek mengsel over de boden van de vorm.
Giet de asperges af en leg die naast elkaar in de vorm bovenop het ui/spek mengsel.
Meng in een bakje de yoghurt en de eieren tot een egale saus.
Verdeel dit gelijkmatig over de asperges.
Schuif de vorm de oven in bak ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Als de bovenkant van de taart droog is is hij klaar. Serveer eventueel met een lekkere salade en ga lekker genieten van je aspergetaart.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Aspergetaart
Facebook
WhatsApp
Pinterest