Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Courgetti met pesto en tomaat

Courgetti?? Ja courgetti, dat is spaghetti maar dan van courgette. Ik maakte een verrassend lekkere courgetti met pesto en tomaat. Met behulp van een spirelli (een soort grote puntenslijper die dunnesliertjes maakt van groenten) maakte ik een portie courgetti. De pesto maakte ik natuurlijk ook zelf. Aangezien ik geen pijnboompitten in huis had gebruikte ik gemengde noten. Ook een prima ingrediënt voor deze pesto. En ja, die pesto was ook erg lekker op een stukje stokbrood. Morgen maak ik met het restant nog een tosti met kaas en tomaat. Drie keer genieten dus van mijn home made pesto. Hoe je verder dit gerecht maakt lees je hieronder.

Wij aten naast deze courgetti nog een frisse salade en hadden er met 3 personen genoeg aan. Deze courgetti met pesto en tomaat past ook nog eens in een koolhydraatarm dieet of leefstijl. Eerder maakte ik al eens een courgetti met zalm. Ook erg lekker natuurlijk.

 

Courgetti met pesto en tomaat

Dit heb je nodig voor 3 personen
2 courgettes
1 ui
1 teen knoflook
2 tomaten
1 dikke plant basilicum
handje noten
handje parmezaanse kaas
goede olijfolie

 

courgetti met pesto en tomaat

 

Zo maak je het
Begin met het maken van de pesto. Pluk hiervoor de blaadjes van de basilicum plant en doe in een blender of keukenmachine.
Voeg de gemengde noten en de parmezaanse kaas toe. Draai dit fijn. Schraap af en toe alles weer naar beneden als het aan de wanden plakt.
Voeg heel langzaam, terwijl de machine draait, olijfolie toe. Net zolang totdat je een mooie gladde pesto hebt. Doe in een schaaltje en klaar is je home made pesto.

Ga nu met de rest van het recept aan de gang. Was de courgettes. Draai met behulp van een spirelli courgetti. Heb je geen spirelli gebruik dan een grove rasp.
Snipper de ui en de knoflook en snij de tomaten in stukjes.
Zet een hapjespan op het vuur en laat warm worden. Doe wat olie in de pan en fruit de ui en de knoflook even aan. Voeg de tomaten toe en roer goed door. Voeg de courgetti slierten toe samen met 2 grote eetlepels van de home made pesto.
Verwarm een minuut of 4 alles goed door terwijl je regelmatig roert. De courgetti moet warm worden maar niet door en door gaar. Het lekkerst is als het gerecht nog een beetje bite heeft.
Serveer direct en garneer met wat parmezaanse kaas. Zet eventueel een schaaltje met de rest van de pesto op tafel erbij. Zo kun je op je bord nog wat pesto toevoegen voor de liefhebber.
Eet smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Courgetti met pesto en tomaat
Facebook
WhatsApp
Pinterest