Spitskool salade met mango

Elke maand vind ik het weer leuk om aan de foodblogswap mee te doen. Deze maand mocht ik iets kiezen van het blog van Simone. Haar schitterende blog heet Foodquotes. Ik volg haar al een hele tijd en vaak loopt het water in mijn mond bij haar gerechten. Aangezien ik nog een halve spitskool in de koelkast had liggen ging ik op haar blog op zoek naar een gerecht met spitskool. Laat zij nu een heerlijke rauwkost salade ermee gemaakt hebben. Ik doopte dit gerecht om in een frisse spitskool salade met mango. Wij aten deze salade als bijgerecht bij een tomaten plaattaart. En morgen heb ik nog een restje om voor de lunch mee naar mijn werk te nemen. Twee keer genieten van dit gerecht. Deze salade ga ik zeker weten vaker maken. Super lekker. Thanks Simone voor jouw leuke idee.

 

Spitskool salade met mango

Dit heb je nodig voor 2 personen
150 gr spitskool
100 gr geraspte wortel (ik gebruikte mijn spirelli apparaatje ;-))
100 gr mango
50 gr gemengde noten
1 el granaatappel pitjes
1 bosui

Voor de dressing:
4 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
1 tl mosterd
1 tl rijststroop of honing

 

 

Zo maak je het
Snij de spitskool in hele dunne reepjes en doe in een vergiet.
Kook water in de waterkoker en schenk het kokende water over de spitskool. Hierdoor wordt het iets zachter. Dat vind ik persoonlijk lekkerder. Als je van de rauwe bite houdt, kun dit ook overslaan. Laat goed uitlekken.
Schil de mango en snij in stukjes. Snij de bosui in dunne ringetjes.
Maak de dressing van de olijfolie, witte wijn azijn, mosterd en rijststroop en zet apart.
Pak een mooie schaal erbij en doe de mango, spitskool, wortel en bosui in de schaal. Meng goed door elkaar. Schenk de dressing erover en schep nog een keer goed door.
Zet totdat je het gaat eten in de koelkast. Strooi vlak voordat je het gaat serveren de granaatappel pitjes en de noten over de salade.
Dit is ook een heerlijke salade om mee te nemen als lunch. En als onderdeel van een bbq of een buffet is dit ook een toppertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Spitskool salade met mango
Facebook
WhatsApp
Pinterest