Type what you are searching for:

Zuurkool in een jasje – zuurkoolbroodje

Pienskeuken / Hoofdgerechten  / Zuurkool in een jasje – zuurkoolbroodje
zuurkool in een jasje

Zuurkool in een jasje – zuurkoolbroodje

Al een tijdje is er zuurkool uit het vat verkrijgbaar bij mijn groenteman. Wij zijn dol op zuurkool en eten het daarom regelmatig. In allerlei variaties. Soeptaart en een stamppot waar pompoen en zuurkool in zit.  Ik kom iedere keer weer met iets anders uit de keuken als wij zuurkool eten. Maar zuurkool in een jasje had ik nog niet gekokkereld. De schone taak aan mij om daar snel verandering in te brengen. Het warme jasje maakte ik van velletjes hartige taartendeeg. Hierdoor werden het een soort van broodjes.

Ze zagen er aantrekkelijk uit toen ze uit de oven kwamen en smaakten ook bijzonder goed. Reden te meer dat ik het recept met jullie daarom deel. Ik gebruikte er een vega rookworst van Valles door, maar je kunt natuurlijk ook een gewone rookworst gebruiken. Gebruik dan wel maar de helft, want de vega rookworst die ik dus gebruikte was best klein. 

Zuurkool in een jasje – zuurkoolbroodje

Ingrediënten voor 3 personen
100 gr zuurkool
4 cherry tomaten zuurkool in een jasje
1 vega rookworst (valles)
½ rode ui
½ tl gerookte paprika
draai peper
6 velletjes hartige taartendeeg
– garnering:
klein beetje olijfolie om de broodjes mee in te smeren
1 el sesamzaadjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat.
Snipper de ui. Snij de vega rookworst in stukjes. Laat het hartige taartendeeg ontdooien.
Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein beetje olie in de pan.
Fruit de rode ui aan en voeg de klein gesneden rookworst, zuurkool en de gerookte paprika toe.

Bak even door. Snij de tomaatjes in stukjes en voeg ook toe. Voeg, als het te hard gaat, een klein scheutje water toe. Zet het vuur laag en laat de zuurkool ongeveer 10 minuten rustig bakken terwijl je regelmatig in de pan roert. Hierdoor bakt het niet aan.
Haal na ongeveer 10 minuten de pan van het vuur en laat een 15 minuten afkoelen.
Schep nu op ieder velletje hartige taartendeeg een beetje van het zuurkool mengsel en maak er een rolletje van. Leg de rolletjes met het naadje naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat.

Smeer de broodjes in met de olijfolie en strooi de sesamzaadjes er over.
Schuif de bakplaat de oven in en bak de zuurkool in een jasje of zuurkoolbroodjes voor 30 tot 35 minuten de oven in. Als het deeg lekker knapperig en bruin is zijn de jasjes goed gebakken.
Serveer direct.

zuurkool in een jasje

No Comments
Leave a Comment