Pittige zuurkoolsoep

Zuurkool uit het vat. Ik ben er dol op. Ik maakte al eens een pittige zuurkool schotel en een schotel met zuurkool en zoete aardappel. Mijn groenteman heeft zuurkool uit het vat alweer een tijdje te koop, dus regelmatig koop ik wat zuurkool om een lekkere stamppot van te maken. Hij vertelde dat hij zuurkoolsoep had gegeten en dat die erg lekker was. Zuurkoolsoep?? Ja, waarom ook niet. Ik dook de keuken in om een lekkere pittige zuurkoolsoep te maken. En pittig was hij zeker. Als je niet van erg pittig houdt, voeg dan gerust iets minder rode peper toe. Het maken van deze pittige zuurkool soep is echt super simpel. Hoe?? Lees dan verder voor het recept.

Pittige zuurkoolsoep

Ingrediënten voor 3 personenpittige zuurkoolsoep
400 gr zuurkool (uit het vat)
1 aardappel
3 tenen knoflook
1 ui
1 ltr (kruiden)bouillon
½  tot 1  rode peper

Zo maak je het
Schil de aardappel en snij in stukjes. Snipper de ui, knoflook en rode peper. Doe wat olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook en rode peper even aan. Voeg dan de zuurkool en de stukjes aardappel toe. Roer 1 minuutje door op middelmatig vuur. Kijk uit dat het niet aanbakt. Schenk nu de kruidenbouillon erbij en roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat de pittige zuurkoolsoep ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Prik met een vork in een paar stukjes aardappel om te kijken of ze gaar zijn. Als de aardappels gaar zijn pak je de staafmixer erbij. Pureer de soep met de staafmixer. Proef of hij op smaakt is en voeg eventueel nog iets zout en/of peper toe.

Pak er soepkommen bij en schep de pittige zuurkoolsoep in de kommen en serveer direct. Manlief at er nog een geroosterde boterham bij. Ik had genoeg aan 1 grote kom met deze lekker pittige zuurkoolsoep ;-).
pittige zuurkoolsoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pittige zuurkoolsoep
Facebook
WhatsApp
Pinterest