Search
Close this search box.
Flatbread tosti

Na een etentje, wat we laatst met vrienden hadden, had ik nog een aantal flatbreads over waar ik een lekkere lunch mee wilde maken. Na een kijkje in de koelkast kwam ik 3 bakjes tegen waar nog een restje in zat. Het waren restjes van hummus, tomaten tapenade en parmezaanse kaas. Het leek mij een heerlijke combinatie om eens een lekkere lunch mee te maken. Zo gezegd, zo gedaan. In now time kwam deze flatbread tosti uit de keuken. We hebben ervan gesmuld. Wil je iets anders maken met flatbread? Klik dan op deze link voor een super lekker gerecht met flatbread waar ik toen ook allemaal restjes in verwerkte. Avocado, feta en hummus. Je kunt met flatbread dus heel veel kanten op. Experimenteer vooral zelf wat je lekker vindt. 

Flatbread tostflatbread tosti

Ingrediënten per tosti
1 flatbread
1 el hummus
handje parmezaanse kaas
1 el tomaten tapenade
beetje olie

Hoe maak je het
Verwarm een koekenpan op matig vuur. Leg een flatbread op je werkblad en smeer de helft in met hummus en de andere helft met de tomaten tapenade. Strooi op één van de helften de parmezaanse kaas en vouw hem voorzichtig dubbel. Doe een klein beetje olie in de pan en bak de flatbread tosti in 2 tot 3 minuten lekker knapperig. Draai hem voorzichtig om anders. Bak de andere kant ook in 2 tot 3 minuten. De parmezaanse kaas zal lekker smelten. Leg hem op een leuke plank of schaal en snij hem in twee of drie stukken. Serveer direct en ga genieten.

Hapje bij de borrel

Je kunt met deze flatbread tosti veel kanten op. Het is een prima hapje voor bij de borrel. Snij de tosti dan in 4 stukken. Geef er een schoteltje of servetje bij. De olie van de tapenade en de gesmolten kaas kunnen er uitlopen en dat wordt dan wel een ravage zonder schoteltje of servetje er onder.

Avond eten

Voor een simpele en snelle avond maaltijd kun je deze flatbread tosti natuurlijk ook eten. Serveer er dan 2 tot 3 (als je grote eters hebt) per persoon en maak er een goede salade bij. Dan heb je volgens mij een volwaardige maaltijd op tafel getoverd.flatbread tosti

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Flatbread tosti
Facebook
WhatsApp
Pinterest