Search
Close this search box.
Zuurkool stamppot met pompoen

Zoals iedere maand deed ik ook deze maand weer mee aan de foodblogswap. Ik werd gekoppeld aan Claudia van Claudiaskeuken. Na lang zoeken vond ik een heerlijk recept met zuurkool. Claudia kookt net als ik zonder pakjes en zakjes. Haar site staat vol met heerlijke en gezonde gezonde recepten zonder meuk ;-). Samen met haar man (de fotograaf van al het lekkers) heeft ze al heel wat recepten online staan. Advies: bezoek haar site eens. Ik maakte naar een idee van haar recept van zuurkool met zoete aardappel een zuurkool stamppot met pompoen. En ik kan je zeggen, dit was super lekker. En ook nog eens koolhydraatarm. Ik doe daar niet aan, maar voor de mensen die hier lyrisch van zijn. Maak dan vandaag of deze week eens deze stamppot met pompoen.

 

Zuurkool stamppot met pompoen

Dit heb je nodig
1 flespompoen (van ca. 900 gr)
400 gr zuurkool
1 rode ui
1 teentje knoflook
100 gr Parmezaanse kaas
1 tl gerookte paprikapoeder

 

zuurkool stamppot met pompoen

 

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de pompoen door. Haal de pitten eruit en de draden die daar bij zitten. Ik lees op internet dat mensen de pompoen schillen met een dunschiller. Ik gebruik een scherp mes en zet de pompoen met het snijvlak op de snijplank (zodat hij stevig blijft staan tijdens het schillen) en snij zo de schil er voorzichtig af. Snij daarna de pompoen in niet al te kleine blokjes.
Kook water in de waterkoker en doe het water in een pan. Voeg de stukken pompoen toe. En kook de pompoen gaar.

Snipper de ui en de knoflook en fruit dit even aan in een koekenpan met een beetje olie. Voeg daarna de zuurkool toe en de gerookte paprikapoeder en roerbak ongeveer 10 minuten. Als het dreigt aan te bakken, voeg dan een heel klein scheutje water toe.
Vet een ovenschaal in met olie en schep de zuurkool uit de koekenpan in de ovenschaal.
Check de pompoen of hij gaat is. Doe in een vergiet en laat goed uitlekken.
Pak de pureestamper erbij en pureer de pompoen. Schep de pompoenpuree bovenop de zuurkool en strijk de bovenkant glad.
Strooi Parmezaanse kaas erover. Zet ca. 15 min in de voorverwarmde oven.  Als je de zuurkool stamppot met pompoen al eerder maakt moet de schotel 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zuurkool stamppot met pompoen
Facebook
WhatsApp
Pinterest