Zuurkool taart

Hebben jullie ook al zo’n zin in de lente? In de lente vind ik het altijd lekker om hartige taarten te bakken. Afgelopen week had ik na een zonnige dag al echt het idee dat het lente was. Op het menu stond zuurkool stamppot maar ik had meer trek in een frisse taart. Dus niet getreurd, dan bak ik toch gewoon een zuurkool taart. Zo gezegd, zo gedaan. Ik mengde wat ingrediënten door elkaar. Deed hartige taart deeg in een quichevorm en verdeelde de zuurkool over de bodem. Met een topping van appel maakte ik de finishing touch. En hup de oven in met die vorm. Zo stond er na iets meer dan een half uurtje een heerlijke vrolijk uitziende zuurkool taart op tafel. We hebben gesmuld. Een van de mannen zei: zo vind ik zuurkool veel lekkerder mam. Nou dat is nog eens leuk om te horen als ik weer zo nodig iets nieuws moet bedenken;-).

Zuurkool taart

Ingrediënten voor 3 personen
5 vellen hartige taarten deeg
300 gr zuurkool uit het vat
1 ui
1 appel
1 tl kerrie
75 gr rozijnen
150 ml melk
3 eieren

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het hartige taarten deeg ontdooien.
Snipper de ui.
Kook de zuurkool ongeveer 10 minuten. Hij gaart verder in de oven. Fruit de ui aan in een beetje olie en voeg de kerrie toe. Blijf goed roeren. Giet de zuurkool in een vergiet en voeg nog 2 minuten toe aan het uimengsel. De zuurkool kleurt dan heel mooi geel.
Bekleed een vorm met bakpapier. Ken jij de truc al hoe je bakpapier makkelijk in de vorm krijgt. Maak er een prop van. Hou deze prop even onder de kraan. Knijp het water eruit de prop. Nu is het papier wat makkelijker in de vorm te krijgen. Bekleed de vorm met het hartige taarten deeg.
Schil de appel en snij in plakjes. Voeg de rozijnen toe aan het zuurkoolmengsel en roer goed door. Schep het zuurkoolmengsel in de vorm. Verdeel de plakjes appel over de zuurkool. Ik had nog een klein reepje deeg over dat ik weer over de plakjes appel legde.
Breek de eieren in een maatbeker en kluts het los. Voeg de melk toe en roer goed door. Schenk dit ook in de vorm.
Schuif de oven in en bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
Eet smakelijk!

zuurkool taart

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zuurkool taart
Facebook
WhatsApp
Pinterest