Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Vega groente loempia’s

Uit Pienskeuken kwamen al heel wat loempiatjes. In verschillende smaken. Zo maakte ik al loempia met zalmkip  en een met (vegetarisch) gehakt. Nu wilde ik loempia met de Peas Maker stukjes maken. Ik was benieuwd hoe dat zou smaken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik maakte deze vega groente loempia’s. Ik had ze eigenlijk voor een andere avond in de week gemaakt maar onverwachts kwam er bezoek. Aangezien het etenstijd was, dacht ik dat ik deze loempia’s nu dan maar beter kon serveren. “Hoe heb je dit nu weer zo lekker gemaakt, wat zit hier in, jij eet toch geen vlees?”. Was de reactie, dus ik zeg, missie geslaagd.

 

 

Vega groente loempia’s

Dit heb je nodig ca. 20 loempia’s

Om de peas maker stukjes te marineren
50 gr peas maker stukjes
1 tl sambal
2 el ketjap manis
1 tl gember
1 tl ketoembar

Groente
1 wortel
½  spitskool
1 rode peper
2 el ketjap manis
1 bosui
1 grote teen knoflook
ca. 20 loempia vellen

 

vega groente loempia's

 

Zo maak je het
Laat de loempia vellen ontdooien. Pak een schaaltje waar de peas maker stukjes in kunnen wellen. Voordat je de stukjes erin doet, schep je eerst de ketjap manis, sambal, ketoembar en gember in het schaaltje. Roer dit goed door. Doe nu de peas maker stukjes in het schaaltje erbij. Schenk er kokend water bij en laat dit minstens 5 minuten staan om te wellen.

Snij de spitskool in smalle reepjes, rasp de wortel, snij de rode peper en bos ui klein. Snij de knoflook klein of gebruik een knoflookpers hiervoor. Zet een pan op matig vuur en doe een beetje olie in de pan. Doe alle groente in de pan en roer even door. Voeg 2 el ketjap manis toe en laat de groente onder af en toe roeren zo ongeveer 10 minuten pruttelen, zodat de groente slinkt. Hou je van extra pittig voeg dan ook bij dit groentemengsel een theelepel sambal toe. Giet de peas maker stukjes af in een vergiet. Ik sneed de stukjes iets kleiner maar dat hoeft natuurlijk niet. Voeg ze toe aan het groentemengsel en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Zorg dat het meeste vocht verdampt is.

En rollen maar

Leg een grote snijplank of iets dergelijks op je aanrecht. Hierop ga je de loempia’s rollen. Zet een bakje met wat olie klaar met een kwastje. Hoe je een loempia rolt vind je hier.

Als je de loempia’s direct gaat eten verwarm je de oven voor op 200 graden. Bekleed een rooster met bakpapier of bakmat. Leg hierop de opgerolde loempia’s. Bak de vega groente loempia’s in ca. 30 minuten gaar en krokant. Serveer met loempia saus en ga lekker genieten.

Je kunt deze loempia’s ook prima invriezen voor een later moment. Bak ze dan niet maar leg ze met een tussenruimte en op bakpapier in een afgesloten diepvriesbakje. Zorg dat de loempia’s niet tegen elkaar of op elkaar liggen. Vries ze in. Laat ze voor gebruik dan in de koelkast ontdooien en bak ze op 200 graden in de oven gaar en krokant in ca. 30 minuten.

2 reacties

    1. Beste Cilia, ik gebruik altijd de SpringHome spring rol vellen. En ik zie nu inderdaad dat die niet veganistisch zijn. Er zit namelijk melkeiwit in deze vellen. Ik heb het dus aangepast in het recept door er vega groente loempia’s van te maken. Sorry voor de onduidelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vega groente loempia’s
Facebook
WhatsApp
Pinterest