Loempia vouwen

 Altijd al willen weten hoe je nou toch een loempia moet vouwen. Onderstaand staat een duidelijke beschrijving hoe je dat doet. Echt ontzettend simpel, je moet het alleen even weten. Maak een vulling voor loempia, vlammetjes of een zoete uitvoering en aan de hand van dit stap-voor-stap verhaal kan een kind de was doen. Succes!!

Loempia vouwen

Neem een vel filodeeg, leg hem met een punt naar beneden en bestrijk de randen met olijfolie. Leg een schepje van de vulling in het midden van je filodeeg. Bestrijk alle randen met wat olijfolie.

loempia vouwen

Vouw de onderste punt over de vulling

.loempia

Vouw de linker- en rechterpunt over de vulling.

loempia vouwen loempia vouwen

Rol de loempia’s op en leg de sluitkant onderop. Leg de loempia’s op een bakplaat en bestrijk ze nogmaals met wat olie.

loempia vouwen

  • Je kunt deze loempia’s ook van te voren maken. Zet ze dan tot gebruik in de koelkast. Zorg er wel voor dat ze niet tegen en/of op elkaar liggen, anders scheurt het deeg als je het op de bakplaat wilt leggen. Smeer ze voor ze de oven in gaan in met olijfolie.
  • Je kunt ze ook invriezen. Hier geldt ook dat je ze niet tegen en/of op elkaar liggen (los van elkaar) moet invriezen. Laat ze van te voren in de koelkast ontdooien. Afbakken in de oven.

Heb jij deze loempia of zijn mini uitvoering gemaakt, laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken dan zet ik jouw foto bij dit gerecht.

loempia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Loempia vouwen
Facebook
WhatsApp
Pinterest