Bietenburger van bietenpulp

Op de markt waar ik iedere week mijn groenten en fruit haal, stond laatst een karretje van De Sapkar. Een bedrijf dat heerlijke smoothies maakt. Ik proefde daar een mango smoothie. Er stonden ook bieten/gember smoothie. Ik vroeg aan de persoon die al die heerlijke smoothies maakte wat ze met het pulp deed die uit de slowjuicer kwam. Ze vertelde dat ze er soms wat mee bakte. Toen ik mijn kaartje van Pienskeuken aan haar gaf, vroeg ze of ik interesse had in het pulp van de bieten/gember. Spontaan kwam er het idee om er een heerlijke bietenburger van te maken. Thuis gekomen ging ik aan de slag met de pulp. En laten deze bietenburger nou eens onwijs lekker zijn geworden. Nu zal ik dus vaker op zoek moeten gaan naar bietenpulp ;-).

 

Bietenburger van bietenpulp

Dit heb je nodig voor 6 burgers
olijfolie
1 sjalotje
50 gr champignons
200 gram bietenpulp
65 gr havermout
50 gr amandelmeel
1/2 tl chilivlokken
1 stengel bosui

 

bietenburger van bietenpulp

 

Zo maak je hetย 
Snij het sjalotje in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
Doe wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit het sjalotje en champignons ca. 5 minuten tot ze zacht zijn.
Doe de bietenpulp, de champignons en het sjalotje in de keukenmachine en voeg de havermout en amandelmeel toe.
Laat de machine even draaien totdat het goed gemengd en klein gesneden is. Wil je de burger iets grover van structuur houden? Stop dan eerder met draaien.
Doe de inhoud in een grote kom. Voeg de chilivlokken toe. Snij de bosui in dunne reepjes en meng door het bietenburger mengsel. Als het te droog is voeg je nog wat olijfolie toe. Is het te nat? Voeg dan nog wat paneermeel of amandelmeel toe. bietenburger van bietenpulp

Als je er een goede burger van kunt vormen is het bietenmengsel goed. Vorm er kleine burgers van. Uit dit recept haalde ik 7 kleine bietenburgers.
Bak ze in koekenpan in ongeveer 8 tot 10 minuten warm en gaar. Of warm ze in de oven op. Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak de bietenburgers in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.
Ik belegde een stuk flatbread met deze bietenburger. Als garnering gebruikte ik een sausje van yoghurt en kerrie. Samen met wat plakjes avocado, tomaat en augurk was het werkelijk een feestje om dit te eten.

Een paar dagen later aten wij de burgers die wij over hadden. Ik warmde ze toen op in de oven en belegde er een groentewrap mee. Ook super lekkerrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Bietenburger van bietenpulp
Facebook
WhatsApp
Pinterest