Search
Close this search box.
Loempia uit de oven

Deze loempia uit de oven is leuk om te maken en eigenlijk best gezond. Ten eerste omdat je hem zelf maakt. Ten tweede omdat je deze loempia niet in olie bakt maar gewoon in de oven. Maar het aller belangrijkste is dat het gewoon ontzettend leuk is om zelf loempia’s te maken. In huize Pienskeuken is dit echt een favoriet. Eigenlijk best raar dat ik dit recept dan nu pas op mijn blog zet. Het wordt hier iedere maand wel een keer gegeten. Op een feest, wat we laatst hadden, waar zo’n 50 mensen kwamen, hebben wij ze ook gemaakt.

Een topper was het. Wij hadden de mini loempia’s uitvoering gemaakt, maar in no-time waren ze allemaal op. De loempia wordt nog lekkerder met pittige chilisaus. Die kun je natuurlijk kopen in de winkel. Zelf chilisaus maken is een beter idee. De chilisaus maak je gewoon als de loempia’s in de oven staan, dat gaat sneller dan naar de winkel fietsen en een fles te kopen ;-).

 

 

Loempia

Dit heb je nodig voor een schaal vol
1 pak vers filodeeg of diepvries
200 gr kip (of vegetarische kipstukjes)
flinke hand taugé
100 gr wortel geraspt
100 gr chinese of spitskool dun gesneden
1 teen knoflook
1 rode peper
1½ el sojasaus
1 nestje mihoen
zeezout
olijfolie

Zo maak je het
Laat het filodeeg ontdooien en leg een natte doek over het deeg tegen uitdrogen.
Verwarm de voor op 225 hete lucht.
Kook water in de waterkoker. Leg de mihoen in een kom met gekookt water en trek het los van elkaar. Na ongeveer 1 à 2 minuten is de mihoen klaar. Laat het uitlekken in een vergiet.
Snij de kip in kleine stukjes of maal het in de keukenmachine tot gehakt en bak deze aan in wat olijfolie.
Hak de peper en de knoflook fijn en voeg dit bij de kip.
Doe de wortel en chinese kool reepjes bij de kip bak dit mee. Je kunt dit ook voorgesneden kopen, of een zak gemixte oosterse groentes gebruiken.
Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee. Doe de de uitgelekte mihoen bij de groentes. Breng de vulling op smaak met de sojasaus, de vissaus en wat zeezout en roer het mengsel voor de loempia goed door elkaar.

Loempia vouwen

Neem een vel filodeeg, leg hem met een punt naar beneden en bestrijk de randen met olijfolie. Leg een schepje van de vulling in het midden van je filodeeg. Bestrijk alle randen met wat olijfolie.

loempia

Vouw de onderste punt over de vulling

.loempia

Vouw de linker- en rechterpunt over de vulling.

loempia loempia

Rol de loempia’s op en leg de sluitkant onderop. Leg de loempia’s op een bakplaat en bestrijk ze nogmaals met wat olie.*

loempia

Bak de gezonde loempia’s in ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin in de oven.
Serveer de loempia’s uit de oven met wat chilisaus.

Tip:

  • Je kunt deze loempia’s ook van te voren maken. Zet ze dan tot gebruik in de koelkast. Zorg er wel voor dat ze niet tegen en/of op elkaar liggen, anders scheurt het deeg als je het op de bakplaat wilt leggen. Smeer ze voor ze de oven in gaan in met olijfolie.
  • Je kunt ze ook invriezen. Hier geldt ook dat je ze niet tegen en/of op elkaar liggen (los van elkaar) moet invriezen. Laat ze van te voren in de koelkast ontdooien. Afbakken in de oven.

Heb jij deze loempia of zijn mini uitvoering gemaakt, laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken dan zet ik jouw foto bij dit gerecht.BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Loempia uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest