Vega Jamie saté met peas maker

Diegene die mij al langer volgt weet dat ik dol ben op de saté van Jamie Oliver. De saus die je hierbij maakt is gewoon de bom zo lekker. Voor veel vrienden die hier de afgelopen jaren hebben gegeten heb ik dit gerecht gemaakt. Nu dat ik de vegan Peas maker stukjes heb ontdekt als vleesvervanger probeer ik veel van mijn recepten met dit product als vleesvervanger uit. Zo ook de Jamie saté. Daarom deel ik met jullie graag dit heerlijke recept van vega Jamie saté met peas maker Dus wil je dit recept nu ook eens maken met de stukjes, dan raad ik je onderstaand recept te gebruiken.

Vega Jamie saté met peas maker

Ingrediënten voor 2 personen vega Jamie sate peas maker
1e marinade: 
75 gr peas maker stukjes
1 tl gemberpoeder
1 tl ketoembar (korianderpoeder)
2 el ketjap manis
½ tl sambal

satésaus:
¼ bosje koriander
1 rode peper
2 tenen knoflook
3 el pindakaas
scheutje ketjap manis
1 tl gemberpoeder
sap van 1 citroen

2e marinade:
2 el van de satésaus die je hebt gemaakt
3 el ketjap manis
1 tl sambal

Zo maak je het
Vul een schaaltje met kokend water en doe de kruiden van de marina, ketjap en sambal erbij. Roer goed door. Voeg dan de peas maker stukjes toe. Voeg eventueel nog wat kokend water toe als de stukjes niet allemaal contact met het water maken. Laat de peas maker stukjes 5 minuten wellen.

Maak ondertussen de satésaus. Snij hiervoor de koriander een beetje kleiner en doe in de keukenmachine. Haal de zaadjes uit de rode peper en snij ook iets kleiner. Doe dit samen met de knoflook en de gemberpoeder in de keukenmachine. Laat de machine even draaien.

Voeg dan de pindakaas, ketjap manis het citroensap en laat de machine weer draaien. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt. Zelf vind ik het lekker dat de satésaus wat dunner is. Proef de satésaus en voeg eventueel nog wat extra van 1 van de ingrediënten toe zodat de saus helaas naar jouw smaak is.

Schep de saus in een leuk schaaltje en bewaar buiten de koelkast. Het grappige van deze saus is dat je hem eigenlijk op kamertemperatuur eet.

Pak een tweede schaaltje erbij en meng hier de ingrediënten van de 2e marinade in. Giet de peas maker stukjes af en voeg deze toe. Meng goed door en laat dit zo ongeveer een uurtje in de koelkast marineren.

En rijgen maar

Aangezien de peas maker stukjes een heel leuk formaatje hebben, heb ik ze na dat uurtje marineren in de koelkast aan een satéstokje geregen. Ik verwarmde de oven alvast voor op de grillstand. Toen ik klaar was met rijgen heb ik ze op een rooster in de oven gelegd.  Onder het rooster plaatste ik een bakplaat met aluminiumfolie, zo blijft je oven lekker schoon.

Ik liet de vega Jamie satéstokjes ongeveer 5 minuten in de oven bakken. Toen vond ik ze mooi van kleur. Blijf er wel bij staan want dit gaat best snel. Iedere oven is anders dus het kan bij jou wel binnen 3 minuten goed zijn.

Wij aten er een lekkere salade bij en hadden hier een top maaltje aan. Dit komt hier zeker te weten vaker op tafel.

De vega Jamie saté ga ik binnenkort ook voor de bbq maken. Dat zal ook gaan smaken.

vega Jamie sate peas maker

2 reacties

  1. lekker recept. Goed idee om de peasmakers te weken met smaakmakers en te marineren. ook de ovenbereiding zorgt voor een goede bite.Halve citroen in de satesaus was voor mij voldoende. Geserveerd met sajourboontjes,cashewnoten en rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vega Jamie saté met peas maker
Facebook
WhatsApp
Pinterest