Search
Close this search box.
Pompoen muffin

Nu er volop pompoenen zijn wilde ik natuurlijk ook een recept delen waar deze beauty  in wordt verwerkt. Bij  Herenboeren Heemstede kreeg ik een heerlijke pompoen die ik voor deze vegan pompoen muffin gebruikte. Je hebt maar 450 gr pompoen puree nodig voor dit recept, dus gebruik vooral de rest om gewoon zo te eten, als basis voor een stamppot, deze pittige hummus of om deze lekkere pompoensoep  mee te maken.

 

Pompoen muffin

Dit heb je nodig voor ca. 14 muffins
450 gr pompoen in blokjes gekookt en gepureerd tot puree
100 gr appelmoes zonder toegevoegd suiker
100 gr rijststroop
150 ml (plantaardige) melk
250 gr volkoren speltmeel
2 el zonnebloemolie
2 tl koekkruiden
1,5 tl bakpoeder
Garnering: geraspte kokos

 

pompoen muffin

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik gebruikte een silicone muffinvorm voor de pompoen muffin. Het voordeel vind ik dat je de muffin makkelijker uit de vormpjes krijgt dan bij papieren muffinvormpjes.
Doe de gekookte pompoen (ik schilde de pompoen niet), appelmoes, rijststroop en havermelk in een kom. Pak de staafmixer erbij en pureer het geheel tot een glad mengsel. Voeg dan de olie, speltmeel, koekkruiden en het bakpoeder toe. Schep met een spatel het mengsel goed door totdat al het meel is opgenomen en je een goed dik beslag hebt voor de pompoen muffin. Schep met een lepel steeds wat van het beslag in de muffinvormpjes die je klaar hebt staan. Ik vulde ze tot net iets boven de rand, waardoor er een mooi bolletje bovenop de muffin ontstond tijdens het bakken. Schuif de vorm de oven in en bak de pompoen muffin in ongeveer 25 minuten gaar.

Om te checken of ze gaar zijn, steek je een sateprikker in de muffin aan het eind van de baktijd. Komt deze er schoon uit dan zijn ze goed en kun je ze uit de oven halen. Laat ze afkoelen op en rooster.
Zet een lekker kop thee en ga volle bak genieten van deze heerlijke pompoen muffin.
Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast. Dan blijven ze zeker een week goed. Red je het niet om ze binnen die tijd op te eten, verpak ze dan per stuk en doe ze in de vriezer voor een later moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pompoen muffin
Facebook
WhatsApp
Pinterest