Search
Close this search box.
Vegan snijbiet pannenkoeken

Voor de foodblogswap van oktober mocht ik iets kiezen van het blog van Sandra. Haar site CuliSandra
is een mooie site met een heleboel lekkere recepten. Haar recepten zijn, zoals ze zelf schrijft op haar blog,  lekker & makkelijk te maken. En dat ben ik helemaal met haar eens. Zij houdt er, net als ik, niet van om eten weg te gooien, en daarom geeft ze ook nog tips om gerechten langer te bewaren. En zelfs maakt ze recepten van restjes eten waar ze weer iets anders lekkers van maakt. Dus neem zeker een kijkje op haar site. Ik maakte een variant van haar recept van pannenkoeken met snijbiet. Snijbiet kreeg ik bij Herenboeren mee. Dus leek het mij leuk om er mijn eigen vegan snijbiet pannenkoeken mee te maken. En laten deze nu toch super lekker zijn geworden. Als lunch at ik ze met plakjes banaan en wat dadelstroop. Ook manlief heeft er van zitten smullen. En het leuke van dit recept is dat je ongezien best veel groente/fruit eet.

 

Vegan snijbiet pannenkoeken

Dit heb je nodig voor ca. 15 kleine pannenkoeken
150 gr snijbiet
100 gr appelmoes (ik gebruikte zo’n klein kuipje die je per 6 stuks koopt)
1 el lijnzaad + 3 el warm water
250 ml (plantaardige) melk
1 el zonnebloemolie
125 gr volkoren speltmeel
½  tl bakpoeder

 

vegan snijbiet pannenkoeken

 

Zo maak je het
Doe eerst de lijnzaad en water in een bakje en roer even goed door. Dit moet even blijven staan. Dus kun je in de tussentijd de snijbiet goed wassen zodat er geen zand meer aan zit. Doe de snijbiet samen met de appelmoes, de melk en het lijnzaad mengsel in de blender. Laat goed draaien. Doe het speltmeel en bakpoeder in een beslagkom en schenk het snijbiet mengsel hierbij. Voeg ook de zonnebloemolie toe. Roer met een spatel alles goed door zodat je een mooi beslag krijgt.

Zet een koekenpan op het vuur en schenk hier een klein beetje zonnebloemolie in. Schep met een klein sauslepeltje 3 kleine hoopjes beslag in de pan. Heb je een kleine pan dan passen er misschien maar 2 pannenkoekjes in. Maak de pannenkoeken niet te dik, anders wordt de binnenkant van de pannenkoek niet goed gaar. Bak op een middelmatig vuur de pannenkoeken aan de ene kant. Als de bovenkant er wat droger uitziet draai je voorzichtig de pannenkoeken om met een spatel. Bak ook de andere kant gaar. Leg  op een stapel en houdt ze warm door er een bord omgekeerd overheen te leggen. Bak zo al het beslag op. Je kunt natuurlijk ook direct de pannenkoeken die klaar zijn opeten Ik garneerde de pannenkoeken met plakjes banaan en wat dadelstroop. Ik had genoeg aan 6 pannenkoekjes als lunch (maar ik ben geen grote eter). Sandra gaf de tip om, als je over hebt of een dubbel recept maakt, je de pannenkoeken ook prima in kunt vriezen. Dit heb ik niet geprobeerd omdat ik ze direct allemaal heb opgegeten met het gezin.

4 reacties

 1. De smaak is lekker, alleen bakt het voor geen meter bij mij. Deeg is veel te dik, maar hoe meer ik plantaardige melk doe…hoe wateriger en dus bakt het helemaal niet meer. Suggesties wat aan te passen? Dank je wel alvast.

  1. Beste Bianca,
   Wat jammer dat dit recept niet lukte bij jou. Bij mij was het beslag ongeveer zo dik als pannenkoekenbeslag en ik heb de pan goed heet laten worden. En inderdaad meer melk toegeven wordt het niet beter van. Sorry. Ik hoop dat andere recepten van mijn site beter lukken.
   Groetjes, Pien.

 2. Heerlijk zo’n vegan recept! Nog nooit eerder van deze vegan snijbieten pannekoek recept gehoord! Mooie fotos en heel origineel. Deze ga ik honderd procent zeker op mijn lijstje zetten want het lijkt me heerlijk een keer eens wat anders!

  1. Hoi Fijnproefster, leuk dat je dit recept gaat maken. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Veel succes met bakken en proeven ‍.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegan snijbiet pannenkoeken
Facebook
WhatsApp
Pinterest