Pistache karamel bars

De combinatie van noten en karamel vind ik helemaal fantastisch. Als kind was ik ook al dol op karamel en dat is gelukkig nu nog steeds het geval. Alleen de echte traditionele karamel gemaakt van witte of bruine suiker wil ik dan eigenlijk niet meer. Nu maak ik het met dadels die ik helemaal fijn maal. Ik eet er dan maar kleine stukjes van, want ja, echt gezond is het niet, maar wel super lekker als je zulk soort recepten zelf maakt.
En als je dan een klein scheutje (plantaardige) melk toevoegt kun je de karamel die dan ontstaat ook nog een beetje uitsmeren. Dat vond ik bij deze pistache karamel bars echt super lekker smaken. Het voordeel van deze bars is ook nog eens dat ze gewoon in de koelkast gaan. Je hebt er dus geen oven voor nodig. Dat is helemaal top toch. Lees snel het recept hieronder en je kunt dit weekend nog aan de slag met dit recept.

 

Pistache karamel bars

Dit heb je nodig voor ca. 20 bars

Bodem:
100 gr dadels
50 gr rijststroop
100 gr havermout
100 gr cashewnoten
2 el water

Karamellaag:
350 gr dadels
50 gr havermelk

Topping:
ca. 100 gr stukjes pistache nootjes

 

pistache karamel bars

 

Zo maak je het
Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en draai er een dik “deeg” van. Doe een stuk bakpapier in een brownievorm (ca. 20×16 cm) en schep het mengsel op het bakpapier.
Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van het vorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Ik maakte de lepel steeds nat, zo bleef het deeg niet aan de lepel plakken.

Doe nu de dadels voor de karamellaag in de keukenmachine en laat de machine even draaien. Voeg ook de (haver)melk toe en draai er een dik smeerbare pasta van. Wil je de karamellaag juist wat steviger houden dan voeg je minder melk toe.

Smeer de karamellaag over de bodem heen en verdeel het gelijkmatig. Strooi er de notenstukjes over en druk die een beetje vast in de karamellaag.

Zet de vorm ongeveer een uurtje in de koelkast. Snij ze daarna in stukken met een scherp mes. Maak ze zo groot/klein als je zelf wilt. Ik waarschuw je wel, deze bars zijn erg voedzaam dus maak ze niet te groot.

In een afgesloten bakje zijn de pistache karamel bars lang houdbaar in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Pistache karamel bars
Facebook
WhatsApp
Pinterest