Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Spinazie plaattaart met champignons

Iedere maand doe ik al mee met de foodblogswap. Sinds een tijdje doe ik ook met de swiepswoepswap op Instagram mee. Mandy (van Mandyandmore) maakt een verdeling en het is een verrassing wie van jou iets gaat maken. Deze keer mocht ik iets uitkiezen van Emma van Em’s Real Food. Een blog wat ik nog niet kende maar wat ik zeker ga volgen. Heerlijke recepten die, zoals Emma zegt, voor mensen die inspiratie zoeken en met name gericht op gerechten die weinig tijd en/of inspanning kosten: weinig moeite, veel effect ;-). Iets wat helemaal in mijn straatje ligt. Ik maakte een variant op een plaattaart van haar. Ik maakte een spinazie plaattaart met champignons die behoorlijk goed in de smaak viel. Een erg simpel gerecht om snel te maken. Ze staan met 5 minuten in de oven en na 15 tot 20 minuten kun je gaan genieten van deze heerlijke plaattaart.

Spinazie plaattaart met champignons

Ingrediënten per persoonspinazie plaattaart met champignons
2 tot 3 vellen hartige taarten deeg
1 el yoghurt
klein handje spinazie
1 tot 2 champignons
1 zongedroogde tomaat
draai peper
chilisaus
optioneel: klein beetje parmezaanse kaas

Zo maak je het
Laat de vellen hartige taarten deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakmat.
Haal het plastic van het hartige taarten deeg en leg de velletjes naast elkaar, met een tussenruimte tussen elk velletje, op het bakpapier / bakmat. Schep op ieder vel een eetlepel yoghurt en smeer deze uit over het deeg. Draai er een beetje peper boven. Leg nu een klein handje spinazie op ieder deegvelletje. Boen de champignons schoon en snij in plakjes. Leg die op / tussen de spinazie. Snij ook de zongedroogde tomaten in dunne reepjes en leg die er ook op.

Eventueel kun je er nog een beetje parmezaanse kaas over strooien. Ik maakte de plaattaart een paar dagen nog eens, maar heb van deze variant helaas geen foto’s gemaakt. Maar lekker was het zeker.

Schuif de bakplaat de oven in en bak de spinazie plaattaart met champignons in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en goudbruin. Eventueel kun je er nog een beetje chilisaus overheen doen voor een beetje pit. Serveer direct.

Ik had genoeg aan 2 stuks van deze plaattaartjes, manlief at er 3.

Wanneer je de stukjes deeg in vieren snijdt, en je maakt er mini plaattaartjes van, is dit ook een lekker hapje om bij de borrel te serveren ;-). spinazie plaattaart met champignons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Spinazie plaattaart met champignons
Facebook
WhatsApp
Pinterest