Search
Close this search box.
Zuurkool stamppot met pittig gehakt – vegetarisch – vegan

Bij mijn groenteman op de markt is er weer zuurkool uit het vat verkrijgbaar. Ik vind deze zuurkool nog altijd lekkerder dan die verpakte zuurkool uit de supermarkt. Ik maakte een variant op de pittige boerenkool maar dan met verse zuurkool. De naam van dit gerecht is heel verrassend: “zuurkool stamppot met pittig gehakt”. Al hoewel het niet echt pittig pittig van smaak is, maar het is ook niet een flauwe hap. Vandaar in de titel pittig gehakt. En laat die nu ook eens super lekker worden. Een snelle stamppot voor door de weeks of je maakt deze zuurkoolstamppot van te voren en schuift hem nog 45 minuten de oven in en je kunt smikkelen. En maak je hem met vega gehakt? Heb je ook nog eens een vegan gerecht op tafel getoverd. Of mag ik het geen vega gehakt noemen?? Maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel ;-). 

Zuurkool stamppot met pittig gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr aardappelen
400 gr zuurkool uit het vat
250 gr (vega) gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
3 tl gedroogde basilicum
1 blik (biologische) tomatenblokjes
draai peper

Zo maak je het
Schil de aardappelen en snij in stukken. Doe de aardappels in een pan. Kook water in de waterkoker en schenk bij de aardappelen zo veel dat ze net onder water staan. Doe de zuurkool in een andere pan en schenk hier ook kokend water op. Kook de aardappels en zuurkool ongeveer 20 minuten, totdat de aardappels gaar zijn.

Maak in de tussentijd dat de aardappels en zuurkool koken het gehakt mengsel. Snipper hiervoor de ui en de knoflook en fruit even aan in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de gedroogde basilicum toe en voeg de tomatenblokjes toe. Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 7 minuten heel zachtjes pruttelen zodat het vocht verdampt.

Doe de zuurkool in een vergiet. Schenk de aardappels af en maak met behulp van een puree stamper aardappelpuree van de aardappels. Spatel luchtig de zuurkool door de aardappelpuree. Schep de stamppot in een ingevette ovenschaal en verspreid het over de schotel. Schep nu de gehaktsaus erover.

Zet hem of direct in de oven en bak hem even door en door warm in 15 minuten op 180 graden hete lucht of zet hem afgedekt in de koelkast en warm hem later op. Verwarm dan de oven voor op 180 graden bak de schotel in 45 minuten door en door warm.

Eet smakelijk

zuurkool stamppot met pittig gehakt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Zuurkool stamppot met pittig gehakt – vegetarisch – vegan
Facebook
WhatsApp
Pinterest