Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Lijnzaad crackers

Vaak eet ik als lunch een aantal home crackers. De ene keer met een plak kaas, de andere keer met een lekkere lik hummus of paprika spread. Eerder maakte ik al een combinatie van lijnzaad en kaascracker maar aangezien gebroken lijnzaad erg gezond is, dacht ik dat het misschien ook wel erg lekker is om gewoon een bakplaat vol met lijnzaad crackers te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels ben ik er best handig in geworden om deze crackers te maken. Misschien dat je de eerste paar keren wat staat te klungelen bij het maken, maar hoe vaker je deze heerlijke crackers of een variant ervan maakt, hoe makkelijker het gaat. 

Lijnzaad crackers

Ingrediënten voor een bakplaat vol
125 gr speltmeel
100 gr roggemeel
2 el zonnebloempitten
2 el gebroken lijnzaad
180 ml water
50 ml olie (voor een nog lekkerder smaak kun je ook sesamolie gebruiken)
voor de topping:
6 el gebroken lijnzaad

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en meng goed door. Voeg het water en de olie toe en roer tot een soort van deegbal. Het wordt een plakkerig deeg. Leg de deegbal op een bakmat of een groot stuk bakpapier. Strooi wat bloem over het deeg zodat je er makkelijker met de deegroller over heen kunt rollen. Maak de deegbal met behulp van de deegroller (of lege glazen fles) plat. Zorg dat de crackers overal even dik zijn. Deze hoeveelheid is genoeg voor een bakplaat voor een traditionele oven (60 cm breed). Prik met behulp van een vork gaatjes in de crackers. Strooi de gebroken lijnzaad erover. Rol nog een keer met de deegroller over het deeg zodat de zaadjes goed blijven plakken. Snij met een pizzasnijder of mes de crackers in het gewenste formaat. Schuif de bakplaat de oven in en bak de lijnzaad crackers in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en krokant. Blijf wel in de buurt van je oven. Iedere oven is anders. Laat ze 5 min afkoelen. Breek de crackers dan los en check of ze allemaal krokant zijn. Soms zijn de middelste crackers nog een beetje zacht. Leg die dan weer terug op de bakplaat en schuif nog ongeveer 5 minuten de oven in.

Bewaar deze heerlijke krokante lijnzaad crackers in een mooie weckpot en geniet ervan. Wat doe jij als beleg op deze crackers??

Eet smakelijk!

lijnzaad crackers

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Lijnzaad crackers
Facebook
WhatsApp
Pinterest