Kaascrackers

Laatst had ik ‘s avond een vergadering op mijn werk. Iedereen neemt dan zijn eigen eten mee en er wordt over en weer geproefd. Een collega had kaascrackers mee. Ze zagen er erg lekker uit dus ik vroeg of ik een stukje mocht proeven. “Ik heb ze niet zelf gemaakt hoor, gewoon zelf gekocht”. En whooow die cracker smaakte goed, dat wilde ik zelf ook maken. Dus de volgende dag dook ik de keuken in om zelf kaascrackers te maken. Het eindresultaat is goed gelukt.

Deze cracker kun je prima zonder beleg eten,  maar met een lekkere paprikaspread of wortelspread zijn ze ook heerlijk. En het maken is zo gedaan. Ik maakte een bakplaat vol en strooide over de ene helft parmezaanse kaas en de andere helft gebroken lijnzaad. Had ik twee verschillende smaken. Het recept hieronder is voor een hele bakplaat vol met kaascrackers. Wil jij ook twee smaken tegelijk maken. Gebruik dan 3 el parmezaanse kaas voor de ene helft en 2 el gebroken lijnzaad voor de andere helft van de bakplaat :-).

 

Kaascrackers

Dit heb je nodig voor een bakplaat vol
125 gr speltmeel
100 gr roggemeel
2 el zonnebloempitten
2 el gebroken lijnzaad
180 ml water
50 ml olie
voor de topping:
6 el parmezaanse kaas
of 3 el parmezaanse kaas en 2 el gebroken lijnzaad

 

kaascrackers

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en meng goed door. Voeg het water en de olie toe en roer tot een soort van deegbal. Leg de deegbal op een bakmat of een groot stuk bakpapier. Strooi wat speltbloem over het deeg zodat je er makkelijker met de deegroller over heen kunt rollen. Gebruik een deegroller of lege glazen fles om het uit te rollen.

Zorg dat de crackers overal even dik zijn. Deze hoeveelheid is genoeg voor een bakplaat voor een traditionele oven (60 cm breed). Maak met een vork gaatjes in het deeg. Strooi de parmezaanse kaas erover en met de deegroller over het deeg zodat de kaas goed blijft plakken. Snij met behulp van een pizzasnijder of mes de crackers in het gewenste formaat. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kaascrackers in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en krokant. Blijf wel in de buurt van je oven. Iedere oven is anders en het kan in ene hart gaan. Wedden dat je hier niet vanaf kunt blijven.

Eet smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Kaascrackers
Facebook
WhatsApp
Pinterest