Vegan pannenkoeken

Eén van onze kinderen vroeg of ik vegan pannenkoeken voor hem wilde bakken. N. gaat binnenkort een duurloop van 80 km hardlopen en dan moet je zorgen dat je tussendoor genoeg eet. Nou bak ik regelmatig gewone pannenkoeken maar vegan had ik ze nog nooit gemaakt. Maar Pien zou Pien niet zijn om ermee aan de slag te gaan. Ingrediënten afmeten, door roeren en er ontstond een goed pannenkoeken beslag. Het werd een recept in de categorie 5-or-less. Je hebt hier zelfs maar 4 ingrediënten voor nodig.

Hier was de stapel in no time op. Ik kon nog net op tijd wat foto’s maken van de laatste 3, voordat ook deze pannenkoeken werden opgegeten. Beleg ze met rijststroop of dadelstroop. Echt zoooo lekker! Wanneer ga jij deze heerlijke vegan pannenkoeken bakken?

 

Vegan pannenkoeken

Dit heb je nodig voor 15 kleine pannenkoeken
250 ml havermelk of andere plantaardige melk
2 el lijnzaad + 6 el warm water
100 gr speltmeel
zonnebloemolie

 

vegan pannenkoeken

 

Zo maak je het
Doe het lijnzaad met het warme water in een klein bakje en roer goed door. Zet even apart.
Doe de melk en het speltmeel in een beslagkom en roer met een gard door. Net zolang totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Voeg het lijnzaadmengsel toe en roer nog een keer goed door.
Zet een koekenpan op het vuur en laat goed warm worden en doe je een scheutje zonnebloemolie in de pan. Draai de pan een beetje rond zodat de olie goed over de bodem van de pan verdeeld is. Schep nu met een lepel 3 kleine pannenkoeken in de pan.

Wacht totdat de bovenkant droog is en draai dan voorzicht om en bak ook de andere kant van de pannenkoek bruin.
Spoel een bord met warm water om en leg hier de gebakken pannenkoeken op. Dek de stapel af met een bord dat je er op z’n kop op legt. Zo blijven de pannenkoeken warm. Bak de rest van de pannenkoeken en leg ze steeds om de stapel erbij.
Dek de tafel en ga lekker genieten.

Maak de vegan pannenkoek nog lekkerder door er wat rijststroop of  dadelstroop op te doen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 reacties

 1. Goedemorgen de beste wensen voor 2024 een vraagje kan ik ook Sojameel of Amandelmeel gebruiken heb geen Speltmeel in huis wil ze morgen bakken
  Dank voor je antwoord Violetta

  1. Hoi Violetta,
   Jij ook de een goed en gezond 2024 gewenst.
   Zelf heb ik dit nog nooit geprobeerd maar denk wel dat het kan. Maar je moet er wel bij blijven want amandelmeel kan snel verbranden. Succes met bakken. Laat je mij weten of het is gelukt? Groeten, Pien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Vegan pannenkoeken
Facebook
WhatsApp
Pinterest