Risotto met prei en champignons

In de maand januari deed ik weer mee aan de foodblogswap. Je wordt gekoppeld aan een andere foodblogger en geeft een recept van hem of haar een eigen draai. Inmiddels heb ik al veel  lekkere nieuwe gerechten door de swap gemaakt. Nu maakte ik een heerlijke risotto met prei en champignons naar een idee van de risotto van  Deb’s Bakery Kitchen. Debbie heeft een prachtig blog (waanzinnig mooie en aantrekkelijke foto’s) met heerlijke recepten. Kiezen was heel moeilijk. Maar aangezien wij wekelijks wel een keer risotto eten was ik wel toe aan een nieuwe versie. In haar recept gaan garnalen maar ik koos voor een vegetarische variant en gebruikte kastanje champignons. Hoe je het maakt zal ik je vertellen. Dank je wel Debbie voor de inspiratie. 

Risotto met prei en champignons

Ingrediënten voor 3 personen
300 gr risotto
1 ui
2 tenen knoflook
1 grote prei
1 doosje (kastanje) champignons
ongeveer 1 liter groentebouillon
100 gr parmezaanse kaas

Zo maak je het
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de prei in niet al te smalle ringen en was het goed. Borstel de kastanje champignons schoon en snij in plakjes.
Zet een pan met dikke bodem en een koekenpan op het vuur en doe wat olijfolie in beide pannen. Doe de preiringen en de kastanje champignons in de koekenpan. Fruit even aan en draai dan het vuur laag. Dek de koekenpan af met een deksel. De prei en champignons moeten heel zachtjes smoren. Roer af en toe even om en kijk of het niet te hard gaat.
Fruit in de pan met dikke bodem de ui en knoflook aan. Voeg de risotto rijst toe. Fruit ook de risotto 1 minuut mee. Blus af met een beetje bouillon. Zet het vuur half hoog en voeg pas weer bouillon toe als het andere is verdampt. Blijf voortdurend roeren. Proef na ongeveer 20 minuten of de risotto gaar is.

Nu kun je kiezen of je de groenten apart erbij serveert of je voegt de groenten toe en roert alles goed door. Het is om het even. Doe het vuur onder de pan met risotto uit, dek af met de deksel en laat zo 5 minuten staan. Dek in de tussentijd de tafel en zet ook een schaaltje met parmezaanse kaas op tafel erbij.

Voor de foto heb ik het met behulp van een serveerring opgeschept. Serveer er nog wat parmezaanse kaas bij en ga lekker smikkelen.

Eet smakelijk!

Laat mij weten als jij deze risotto met prei en champignons hebt gemaakt.

risotto met prei en champignons

Heb jij na deze risotto ook de smaak te pakken om te variëren met risotto. Deze spinazie risotto is ook zeker de moeite waard.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Risotto met prei en champignons
Facebook
WhatsApp
Pinterest