Search
Close this search box.
Paprika spread (v)

dress red day

Vandaag is ROOD. Op 29 september is het Dress Red Day en vraag ik jullie aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. En als je een rood kledingstuk hebt, trek dat dan vooral vandaag aan. Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. “Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen”.  Dit bericht staat op de site van de Hartstichting. Aangezien ik zelf sinds 2010 hartpatiënt ben vind ik dit een dag om zeker bij stil te staan. Daarom draag ik vandaag mijn Dress Red t-shirt en eet ik, omdat ik het leuk in het thema van vandaag vind passen, ook iets roods. Een heerlijk paprika spread.

Een heerlijke paprika spread voor op brood of om lekker te dippen met een stukje brood tijdens de borrel. Deze paprika spread is eenvoudig te maken. Het enige waar je tijd voor moet maken is het roosteren van de paprika, maar je hoeft dan natuurlijk niet bij je oven te blijven staan. Je kunt in ieder geval een half uur uit te keuken blijven om andere dingen te doen. Leuke bijkomstigheid van het roosteren is dat je huis heerlijk naar zoete paprika gaat ruiken en dat je na 40 minuten heerlijke paprika spread hebt.

 

 

Paprika spread

Dit heb je nodig voor een pot vol
3 rode paprika’s
75 gr cashewnoten en/of zonnebloempitten
snufje cayennepeper
sap van ½ citroen
2 takjes rozemarijn
(zee)zout

 

paprikaspread

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de holle kant naar beneden op een bakplaat en schuif de plaat in de oven. Rooster de paprika’s 40 minuten, of tot het velletje licht verbrand is.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Rooster ondertussen de cashewnoten lichtjes in een koekenpan met het zout en een snufje cayennepeper.
Als de paprika’s zijn afgekoeld kun je ze gemakkelijk ontvellen. Snij klein en doe ze samen met de cashewnoten, het citroensap en de rozemarijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot je een gladde spread hebt en pas eventueel nog de smaak aan met zout en/of peper.
Bewaar maximaal twee weken in een luchtdichte glazen pot in de koelkast.

Laat het mij vooral weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 reacties

  1. Hoi Pien,

    Ik ben van plan deze morgen te maken. Hoeveel porties haal jij uit de spread als hij klaar is? 🙂

    Groetjes,
    Marleen

    1. Deze portie is ongeveer genoeg voor een half jampotje. Je smeert het makkelijk uit, dus je kunt er aardig wat toastje of broodjes mee beleggen.

  2. Bedankt voor dit recept, mijn paprikaspread is heel goed gelukt! Een deel heb ik ingevroren, zodat het wat langer te bewaren is. Lekker op brood met tuinkers of komkommer!

    1. Hoi Laura,
      Ik denk dat het het lekkerst is met gele of rode paprika. Een groene paprika heeft toch wel een iets andere smaak. Heb het nog niet geprobeerd. Laat jij mij weten hoe het smaakt??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Paprika spread (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest