Search
Close this search box.
Wortelspread

Als broodbeleg heb je zoveel gezonde mogelijkheden. Een plak kaas is denk ik wel nummer 1 bij mij. Maar met een smeerseltje onder mijn plakje kaas wordt ik pas echt gelukkig. Vandaag maakte ik een heerlijke wortelspread. Eigenlijk kun je deze spread zelf nog verder uitbreiden. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog en beetje bosui klein gesnipperd door roeren. Dit is een recept voor een basis wortelspread. Je kunt deze spread ook goed gebruiken om op een wrap te smeren. Doe er wat groente en/of vlees bij. Rol je wrap op en je hebt weer een heerlijk hapje.
Oja, de crackers die je op de foto ziet kun je natuurlijk ook maken. Het recept van deze overheerlijke sesamcrackers.

Wortelspread

Ingrediënten
6 wortels (in stukken gesneden)
1 teentje knoflook
1 sjalotje
1 tl komijnpoeder
½ tl kaneel
1 tl sesamolie
1 tl citroensap
peper en zout

Zo maak je het
Schil de wortel en snij in stukken. Kook water in de waterkoker. Doe de wortelstukken in een pan en schenk het kokende water erbij. Kook de wortel in ongeveer 12 minuten gaar.
Als de wortel gaar is giet je het water af. Bewaar een beetje van het kookvocht. Doe de wortel in de keukenmachine en voeg de rest van de ingrediënten toe. Pureer tot een gladde en lekkere wortelspread. Als het heel dik is, kun je er nog een paar eetlepels kookvocht door mengen. Breng op smaak met zout en peper.
In een afgesloten pot kun je deze home made wortelspread 1 week bewaren.
Deze spread is heerlijk op een broodje of cracker. Ook als dip bij de borrel is dit een aanrader. En als smeersel op een wrap kun je het ook gebruiken. Leg er dan nog wat groente en/of vlees bij en rollen maar. Je ziet, met deze wortelspread kun je heel veel kanten op.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Wortelspread
Facebook
WhatsApp
Pinterest