Vega shoarma

Aangezien ik al een tijdje vegetariรซr ben blijf ik op zoek naar lekkere gerechten die op gerechten lijken met vlees. Ik had al een tijdje geen broodje shoarma gegeten maar laat ik daar nu trek in hebben joh. Behalve dat ik wel eens een broodje shoarma met vegetarisch shoarma vlees had gegeten. Ik wilde het vlees voor iets anders plantaardige vervangen. Dus probeerde ik dit met oesterzwammen. En laat dat nu zo ongelofelijk lekker zijn geworden. Wij hebben dit vorige week gegeten en deze week. Zo lekker vonden wij het. En ik denk dat zolang de oesterzwammen verkrijgbaar zijn wij dit echt vaker zullen eten.

 

 

Vega shoarma

Dit heb je nodig voor 2 personen:

Voor de vega shoarma:
150 gr oesterzwammen
2 el soja saus
1 el ketjap manis
3 tl shoarmakruiden
ยฝ ย tl gerookte paprikapoeder
2 broodjes (wij aten er een triangelbroodjge bij, super lekker)
2 handjes ijsbergsla of andere sla

voor de knoflooksaus:
3 el kwark of yoghurt
2 tenen knoflook

 

vega shoarma

 

Zo maak je het:

Borstel als het nodig is het zand van de oesterzwammen. Scheur ze in stukjes. Doe in een schaaltje. Voeg de kruiden, sojasaus en ketjap manis toe en roer goed door. Laat dit zo een klein uurtje staan. Zo nemen de oesterzwammen de smaak goed op. Ook slinken de oesterzwammen een beetje. Maar dat hoort zo.

Als de oesterzwammen lang genoeg in de marinade hebben gestaan zet je eventueel de oven voor de broodjes aan. Doe de broodjes in de oven als de oven warm genoeg is.

Zet een koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Doe dan de gemarineerde oesterzwammen in de koekenpan en bak op een rustig vuurtje. Voeg als het bakken te hard gaat een klein scheutje water en nog soja saus toe. Bak zo de oesterzwammen zo’n 15 minuten.

Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Doe de yoghurt of kwark in een schaaltje en pers de knoflook tenen uit. Meng dit goed door met een lepel en jouw knoflooksaus is klaar. Schroom niet om nog meer knoflook toe te voegen als jij (en de rest van de familie ๐Ÿ˜‰ ) dat lekkerder vindt.

Als de broodjes klaar zijn snij je die voorzichtig overlangs door. Leg wat sla op het onderste broodje en doe daar wat van de gebakken oesterzwammen op. Schep er een flinke lepel knoflooksaus op. En leg het bovenste gedeelte van het broodje erop en ga direct eten. Echt zo lekkerrrrrr.

Laat jij mij weten op instagram, Facebook of als commentaar onder dit gerecht wat jij van dit snelle gerecht vindt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Vega shoarma
Facebook
WhatsApp
Pinterest