Make your own custom-made popup window!

Pop-up tekst aanpassen bij Select Options
[contact-form-7 id="0" html_class="cf7_custom_style_1"]

Paprika spread (v)

Pienskeuken / Basisrecepten  / Paprika spread (v)
paprikaspread

Paprika spread (v)

dress red day

Vandaag is ROOD. Op Dress Red Day vraag ik jullie aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. En als je een rood kledingstuk hebt, trek dat dan vooral vandaag aan. Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. “Signalen dat er iets mis is met het hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen”.  Dit bericht staat op de site van de Hartstichting. Aangezien ik zelf sinds 2010 hartpatiënt ben vind ik dit een dag om zeker bij stil te staan. Daarom draag ik vandaag mijn Dress Red t-shirt en eet ik, omdat ik het leuk in het thema van vandaag vindt passen, ook iets roods. Een heerlijk paprika spread. 

Een heerlijke paprika spread voor op brood of om lekker te dippen met een stukje brood tijdens de borrel. Deze paprika spread is eenvoudig te maken. Het enige waar je tijd voor moet maken is het roosteren van de paprika, maar je hoeft dan natuurlijk niet bij je oven te blijven staan. Je kunt in ieder geval een half uur uit te keuken blijven om andere dingen te doen. Leuke bijkomstigheid van het roosteren is dat je huis heerlijk naar zoete paprika geur gaat ruiken en dat je na 40 minuten heerlijke paprika spread hebt.

paprika spread

Ingrediënten voor een pot vol
3 rode paprika’s
75 gr cashewnoten en/of zonnebloempitten
snufje cayennepeper
sap van ½ citroen
2 takjes rozemarijn
(zee)zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de holle kant naar beneden op een bakplaat en schuif de plaat in de oven. Rooster de paprika’s 40 minuten, of tot het velletje licht verbrand is.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Rooster ondertussen de cashewnoten lichtjes in een koekenpan met het zout en een snufje cayennepeper.
Als de paprika’s zijn afgekoeld kun je ze gemakkelijk ontvellen. Snij klein en doe ze samen met de cashewnoten, het citroensap en de rozemarijn in een blender of keukenmachine. Pureer tot je een gladde spread hebt en pas eventueel nog de smaak aan met zout en/of peper.
Bewaar maximaal twee weken in een luchtdichte glazen pot in de koelkast.

Laat het mij vooral weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

paprikaspread  paprikaspread

6 Comments
  • Vera
    oktober 8, 2016

    Bedankt voor dit recept, mijn paprikaspread is heel goed gelukt! Een deel heb ik ingevroren, zodat het wat langer te bewaren is. Lekker op brood met tuinkers of komkommer!

  • laura
    augustus 27, 2016

    kan je ook andere kleuren paprika’s gebruiken of doet dit af aan de smaak?

  • Carola
    april 16, 2016

    Mijn favoriete broodbeleg, geweldig recept!

Leave a Comment

Pienskeuken is van 12 juli t/m 19 juli gesloten vanwege vakantie. Zaterdag 22 juli duik ik graag de keuken weer voor je in. Sluiten