Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Baba ganoush van courgette

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets kiezen van Stephanie. Zij heeft een mooi blog onder de naam greatlittlekitchen. Ik vind het elke maand weer leuk om iets uit te kiezen. Omdat de keuze zo enorm is is het elke keer weer moeilijk om een recept te kiezen wat bij Pienskeuken past. Ook deze maand was het weer moeilijk. Ik kon niet kiezen tussen het heerlijke focaccia en haar baba ganoush. De focaccia heb ik op mijn to make list gezet voor binnenkort nu maakte ik de baba ganoush. Stephanie maakte haar gerecht met aubergine. Ik maakte een baba ganoush van courgette.
De smaak was echt erg lekker. Ik at hem als dip met tortilla chips en op een wrap met wat salade. Allebei de keren smaakte het top. Hoe je hem maakt lees je hieronder.

 

Baba ganoush van courgette

Dit heb je nodig
1 courgette
35 gr tahin
1 of 2 tenen knoflook
1 el citroensap
½ tl gerookte paprika
1 tl koriander

 

baba ganoush van courgette

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op de grill stand en anders op de hoogste stand die jouw oven heeft. Vet een braadslee in met een beetje olie. Was de courgette en snij de uiteinden eraf. Snij met een kaasschaaf mooie repen of plakjes. Snij de courgette  overlangs zodat je lange slierten kreeg. Leg de repen/plakjes courgette in de braadslee en rooster de courgette ongeveer 10 minuten. Blijf wel in de buurt van de oven, want het kan soms hard gaan. Haal de braadslee uit de oven. Laat deze afkoelen want je moet hem zo in je handen kunnen houden.

Knijp als de courgette is afgekoeld de slieren een beetje uit. Doe de courgette in een keukenmachine en voeg de andere ingrediënten ook toe. Zet de machine aan en draai er een mooie baba ganoush van. Proef of je tevreden bent over de smaak en voeg anders nog iets citroensap of tahin toe. Schep de ganoush over in een schaaltje. Serveer het bij de borrel met tortilla chips of rauwkost. Ook kun je deze baba ganoush van courgette op een wrap smeren met rauwkost.

Vandaag zal de barbecue niet zo snel aan gaan vanwege het weer, maar bedenk bij de eerst volgende barbecue die je hebt dat dit ook een heerlijk smeerseltje voor op een stokbroodje is.BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Baba ganoush van courgette
Facebook
WhatsApp
Pinterest