Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Home made tzatziki

Ik kom er in eens achter dat ik met jullie nog niet een heerlijke home made tzatziki heb gedeeld. Een saus die je bovendien bij veel gerechten kunt eten. Het is lekker op een broodje met een lekkere burger, als saus bij de bbq of een dip bij de borrel. En eigenlijk is het super simpel om te maken. Het belangrijkste is dat je zorgt dat er zo min mogelijk sap van de komkommer in de saus komt. Hoe doe je dat?? Nou, gewoon heel hard de geraspte komkommer uitknijpen. Ik weet zeker dat als je deze saus eenmaal hebt geproefd, je nooit meer anders wilt. Dus wat let je nog, maken dus vandaag en lekker genieten.

 

Home made tzatziki

Dit heb je nodig
500 ml dikke (biologische) Griekse yoghurt
1 komkommer of 2 kleine komkommers
6 tenen knoflook (minder kan ook maar wij houden heel erg van knoflook ;-))
zout en peper naar smaak
goede olijfolie

 

home made tzatziki

 

Zo maak je het
Was de komkommer, snij de komkommer overlangs door en haal met een lepel het middelste van de komkommer eruit. Hier zit al namelijk heel veel vocht in, dat scheelt zo weer;-). Rasp de komkommer grof. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer door de rasp in een vergiet te doen en aan te drukken. Ook kun je steeds een beetje in je handen doen en het sap eruit knijpen.
Pak een mooi schaaltje en doe de yoghurt erin. Voeg de geraspte komkommer, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Pers de knoflook en roer door het mengsel.
Schenk er nog een goede olijfolie over en roer nogmaals goed door.

Deze tzatziki is heerlijk bij de bbq of een lekker broodje met een burger, bij de borrel als dip en ga zo maar door. Hij is lekker pittig door de knoflook. Jammer dan voor de mensen om je heen dat je zo stinkt.

Ik zeg alleen maar, lekker genieten van deze tzatziki BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Home made tzatziki
Facebook
WhatsApp
Pinterest