Dit recept voor hamburger kruiden is een super makkelijk basisrecept om heerlijke hamburgers, te maken. Ik vind kant en klare hamburgers een hele chemische hap om te eten. Je kunt ze in grote dozen voor weinig geld kopen bij de supermarkt. Ik vraag me dan alleen af hoeveel “troep” daarin zit. Ik kies er voor om kwalitatief gehakt te kopen en daar deze hamburger kruiden door te mengen. Onderstaand recept is goed voor 1 kg gehakt. Wanneer je minder gehakt hebt, voeg dan in verhouding de kruidenmix toe. Doe de hamburger kruiden in een afgesloten potje en zet het bij je kruiden, zo kun je nog eens heerlijke hamburgers maken. Of maak meteen 1 kilo hamburgers en vries de hamburger per stuk in.
Wij aten er als sausje ook nog barbecue saus bij. Die combinatie is echt super.
Hamburger kruiden
Ingrediënten voor 1 kg gehakt
4 theelepels uienpoeder
2 theelepels gerookte paprika poeder
2 theelepels knoflookpoeder
½ theelepel vers gemalen zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
eventueel kun je ook nog zout toevoegen.
Zo maak je het
Meng alle kruiden goed door elkaar en voeg het bij het gehakt. Voeg eventueel nog een theelepel honing toe als je het gehakt aan het mengen bent.
Vorm hier hamburger van en bak aan beide kanten bruin en krokant.
Deze hamburgers smaken ook heerlijk op een broodje met tomaat, sla en ketchup en probeer hem ook eens bij een bordje knapperige patat!
Heb jij deze super burgers gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken. Vind ik super leuk!
BewarenBewaren
BewarenBewaren
BewarenBewaren
2 reacties
Dag Pien,
Ik heb je recept gebruikt om wild hamburgers te maken (vlees van de Ree, nog nooit eerder gedaan en heb geen enkele ervaring met koken)
Ik zoek dus veel naar recepten op internet
Was lekker maar Miste het zout.
Was het recept bedoeld zonder zout?
Met vriendelijke groet, Ed
Beste Ed,
Ik voeg zelden zout toe, maar je kunt er natuurlijk altijd zout aan toevoegen. Ik zal het in het recept aanpassen.
Groetjes, Pien