Tomatenketchup home made

Tomatenketchup past toch overal bij.  Lekker op je hamburger, patatje of je tosti. Jammer alleen dat in de flessen uit de winkel zo ontzettend veel suiker zit. Gemiddeld zitten in een gekochte fles ketchup al snel 50 suikerklontjes. Dat kan anders en wel met dit simpele recept. Ik heb standaard een fles home made tomatenketchup in de koelkast staan.
Gister wilden de kinderen op de BSO tosti eten, maar natuurlijk wel met tomatenketchup. We hebben er een leuke activiteit van gemaakt. Boodschappen gedaan en de tomatenketchup gemaakt. Toen het klaar was gingen ze allemaal proeven. Ze zeiden unaniem: “wat super lekker juf”. Het recept ging mee naar huis, kunnen ze het thuis met papa en mama ook maken. 😉

 

Tomatenketchup

Dit heb je nodig
1 blik gepelde tomaten
70 gr tomatenpuree (klein blikje)
2 à 3  el honing, rijststroop of ahorn siroop
60 ml witte wijn azijn
(1 tl knoflookpoeder)
1 tl uienpoeder
zeezout, naar smaak

 

suikervrije tomatenketchup

 

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in een pan en verwarm het geheel op medium hoog vuur, tot alles goed is vermengd.
Pureer met de staafmixer. Breng op smaak door meer zout of juist meer honing, rijststroop of ahorn siroop toe te voegen, afhankelijk van hoe zoet je de ketchup wilt hebben. Eventueel wat binden met maizena. Deze fles blijft zeker 2 maanden goed in de koelkast.

Heb jij deze ketchup (samen met je kind) gemaakt?? Laat het mij weten via Facebook of Instagram met #Pienskeuken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Tomatenketchup home made
Facebook
WhatsApp
Pinterest