Search
Close this search box.
Gnocchi met champignons

De Italiaanse is een van onze favoriete keukens. Elke week eten wij wel risotto, pasta of pizza. En een schotel met vers gemaakte gnocchi gaat er ook wel in. Het maken van gnocchi is zo leuk. Laatst had ik mijn collega’s uitgenodigd om in Pienskeuken samen een Italiaanse maaltijd te maken. Het werd een super gezellige avond met heerlijk eten. Twee van hen maken gnocchi nu ook regelmatig. Deze gnocchi met champignons kun je natuurlijk met gnocchi uit de winkel maken, maar ik kan je verzekeren dat als je zelf gemaakte gnocchi eet, je nooit meer in de verleiding komt om gnocchi tijdens het boodschappen doen in je winkelwagentje te stoppen.

Weet je trouwens dat ik gnocchi altijd in een grote hoeveelheid maak. Tijdens het maken leg ik ze naast elkaar op een snijplank waar een stuk bakpapier op ligt. Ik schuif de snijplank met gnocchi en al voor een nacht de vriezer in. De volgende dag doe ik de bevroren gnocchi in bakjes en weer terug de vriezer in. Zo heb ik voor een aantal maaltijden wat in voorraad. Wanneer je het wilt gebruiken, doe je gewoon de bevroren gnocchi in de pan met kokend water en wacht tot ze boven komen drijven. Simpeler kan bijna niet :-).

 

Gnocchi met champignons

Dit heb je nodig voor 4 personen
600 gr gnocchi
200 gr kastanjechampignons
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 grote bol mozzarella
300 ml tomatenpassata
1 el gedroogde oregano
handje verse basilicum blaadjes
peper en zout
olijfolie

 

gnocchi met champignons

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Kook de gnocchi gaar in kokend water. Dit doe je door steeds een kleine hoeveelheid in het kokende water te doen. Als ze boven komen drijven zijn ze goed. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart.
Snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in een pan met een beetje olijfolie. Snij de paprika in blokjes. Borstel of veeg de champignons schoon en snij in plakken. Voeg de champignons en paprika bij het ui/knoflook mengsel en roerbak even mee. Schenk nu de passata bij de saus en voeg de gedroogde oregano toe. Voeg zout en peper toe en roer goed door. Schep nu voorzichtig de gekookte gnocchi bij de saus en meng de gnocchi door de saus. Vet een ovenschaal in en schep de gnocchi met saus in de ovenschaal. Als je de gnocchi in de oven zet als hij nog warm is hoeft hij maar 15 minuten in de oven. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de schotel.
Als je de ovenschaal van te voren maakt moet hij zeker 30 minuten in de oven op 180 graden. Verdeel dan de plakjes mozzarella de laatste 15 minuten over de schotel, anders verbrandt de mozzarella.
Bij deze gnocchi met champignons aten wij nog een lekkere salade. Wij hebben ervan genoten. Stuur mij een bericht als jij hem ook lekker vindt :-).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Gnocchi met champignons
Facebook
WhatsApp
Pinterest