Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zelf gnocchi maken

Zelf Gnocchi maken? Natuurlijk kan dit. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig maar wel een beetje tijd. Bij Dille en Kamille kun je een speciaal gnocchi plankje kopen, maar wil je dit niet aanschaffen, dan kun je ook een vork gebruiken. Dit werkt ook prima Ik eet al jaren regelmatig gnocchi maar kwam er net achter dat ik het recept nog niet eerder heb gedeeld op mijn blog.

 

Zelf gnocchi maken

Dit heb je nodig:
400 gr aardappels (of restje gekookte aardappels)
1 snufje zout
1  ei
150 g bloem
Extra nodig:
bloem om te bestuiven
plasticfolie
pureeknijper

 

gnocchi zelf maken

 

Zo maak je het:
Schil de aardappels en kook ze gaar. Wanneer je het met een restje gekookte aardappels maakt, verwarm je de aardappels afgedekt met plasticfolie circa 2 minuten op 600 Watt in de magnetron.
Knijp de warme aardappels met een pureeknijper boven een grote kom fijn, of pureer de warme aardappels met een pureestamper.
Meng een snufje zout, ei en de bloem door de aardappel een kneed tot een luchtig deeg. Dit kun je met de hand doen of in de keukenmachine.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol beiden tot een slang ter dikte van een vinger. Snij de slang in stukjes van ongeveer 1,5 cm.
Rol de deegstukjes langs een gnocchi plankje of vork zodat er ribbeltjes in komen. Bestuif de gnocchi met bloem en leg ze los naast elkaar op een schaal. Zorg dat ze niet tegen elkaar komen, anders kun je weer opnieuw beginnen. ;-).
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Doe de gnocchi met een schuimspaan in het kokende water.
Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar (zodra de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar). Doe de gnocchi gelijk in een saus of sprenkel er wat olijfolie over, anders gaan ze aan elkaar plakken.

Tip:
Je kunt ze prima invriezen. Leg ze dan op bakpapier naast elkaar (ze mogen elkaar niet raken) een nacht in de vriezer. Als ze bevroren zijn kun je ze in kleine verpakkingen doen. Wanneer je ze gaat eten, doe je ze bevroren en wel met een schuimspaan in het kokende water en wacht totdat ze boven komen drijven.

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Zelf gnocchi maken
Facebook
WhatsApp
Pinterest