Search
Close this search box.
Oosterse sperziebonen met taugé

Sperziebonen is een groente waar je zoveel verschillende gerechten mee kunt maken.Ik maakte er al eens een heerlijke schotel met zoete aardappel van. Of deze taart is ook een optie. Nu maakte ik een gerecht met een Oosters tintje. Daarom de toepasselijke naam: Oosterse sperziebonen met taugé. Wij hebben ervan zitten smullen. Je kunt er eventueel nog een stukje kip en/of rijst bij eten. Ik maakte van een afbakbroodje snel even een knoflook broodje. Deze combinatie vonden wij er erg lekker bij.

 

Oosterse sperziebonen met taugé

Dit heb je nodig voor 2 personen
200 gr sperziebonen
200 gr taugé
1 rode peper
3 bosuitjes
1 teen knoflook
mespuntje ketoembar
mespuntje djinten
3 el ketjap manis

 

oosterse sperziebonen met taugé

 

Zo maak je het
Snij de steeltjes van de sperziebonen en snij ze doormidden. Kook wat water en doe dit samen met de sperziebonen in een pan. Kook de sperziebonen ca. 6 minuten beetgaar.
Snipper de rode peper, bosuitjes en knoflook. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en schenk er een beetje olijfolie in. Fruit de rode peper, bosuitjes en knoflook even aan. Voeg ook de ketoembar en djinten toe. Goed roeren want anders bakt het aan. Was de taugé en voeg toe bij de mengsel van de rode peper. Roer goed door. Inmiddels zijn de sperziebonen beetgaar. Giet die af en voeg die ook toe. Voeg de ketjap manis toe en roer weer door. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat nog 5 minuten rustig pruttelen.
Serveer met een stukje kip en/of rijst of zoals wij met een knoflook broodje.

 

Knoflookbroodje

Dit maak je snel tussendoor als de sperziebonen staan te pruttelen.
Dit heb je nodig 
1 afbakbroodje
2 tenen knoflook
flinke scheut olijfolie
draai peper

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Snij het afbakbroodje in dunnen plakjes. Pak een rooster van je oven en leg hier naast elkaar de sneetjes brood. Schil de knoflook en doe in een knoflookpers. Pers de knoflook en doe in een bakje. Voeg de olijfolie en peper toe. Meng door elkaar. Smeer met een kwastje de bovenkant van de broodjes in met de knoflookolie. Schuif de oven in en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin. Blijf er wel bij want het kan hard gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Oosterse sperziebonen met taugé
Facebook
WhatsApp
Pinterest