Search
Close this search box.
Espresso balls

Sinds wij een espresso apparaat hebben ben ik koffie meer gaan waarderen. Iedere ochtend rond de klok van 10 uur maak ik een heerlijke cappuccino met op het melkschuim een vleugje cacao. Ik kan daar dan zo van genieten . De espresso die uit het apparaat komt vind ik om zo te drinken te sterk maar ik bedacht wel dat het misschien wel heel lekker zou zijn om het als ingrediënt te gebruiken voor espresso balls. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat was echt subliem. Vanavond na het eten bij ons kopje koffie pak ik gegarandeerd nog één van deze espresso balls. Hoe je ze maakt is een fluitje voor een cent. Binnen 15 minuten staan ze in de koelkast en dan kun je er na een uurtje van genieten.

 

Espresso balls

Dit heb je nodig voor ca. 8 tot 10 balls
50 gr amandelmeel
50 gr gemengde noten
3 medjol dadels
1 kopje sterke espresso ca. 50 ml
20 gr rijststroop
1 el cacao
20 gr geraspte kokos
+ 1 el kokos of een 1 el  cacao om de balletjes door te rollen

 

espresso balls

 

Zo maak je het
Laat het kopje espresso een beetje afkoelen. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai 10 tot 15 seconden.
Het wordt een dikke massa. Stop de machine en pak steeds kleine hoopjes van het espresso ball mengsel. Draai er balletjes van ter grote van een walnoot. Rol ze één voor één door de kokos of de cacao zodat er rondom een laagje ontstaat. Zo blijven ze niet zo plakken als je ze op gaat eten. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Serveer deze espresso balls bij een lekkere verse cappuccino. Succes verzekerd.

Heb je na het eten van deze espresso balls trek in nog meer wat dit soort zoete snacks. Probeer dan ook eens dadel wortel balletjes of dadel kokos ballen. Deze zijn zeker ook de moeite waard om te maken.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Espresso balls
Facebook
WhatsApp
Pinterest