Dadel kokos ballen (v)

Ik moet jullie iets bekennen. Deze heerlijke dadel kokos ballen zijn eigenlijk een foutje. Ook in de keuken van Pienskeuken worden er foutjes gemaakt. Heel soms is het zo fout gegaan dat het gerecht regelrecht de kliko in gaat ;-( . Dit weekend ging het een beetje fout bij het maken van een simpele Bounty. Ik wilde een dubbele hoeveelheid maken en stond niet op te letten toen ik 20 ontpitte dadels in de keukenmachine tot puree draaide. Oeps. Ik had er eigenlijk maar 8 nodig. Helaas stond er niet genoeg kokos in de kast om er echte Bounty’s van te maken dus moest ik minder kokos toevoegen. Toen ik het mengsel voelde kon ik er wel ballen van maken. Ik proefde het en de smaak was   goed. Met  cashewnoten zou het SUPER smaken. Zo gezegd, zo gedaan. En het eind resultaat is zeker goed bevonden door het testpanel. Dus daarom deel ik mijn foutje met jullie. Onderstaand staan de ingrediënten voor een half recept. Want je krijgt wel meteen een heleboel ballen uit 20 dadels. Omdat we anders wel heel veel zouden snoepen heb ik een leuk zakje gevuld met een aantal dadel kokos ballen en cadeau gegeven aan mijn jarige zus.

Dadel kokos ballen

Ingrediënten
10 Medjool dadels
75 gr kokos
100 gr gemengde noten
25 gr kokosolie
1 el cacao
1 tl rijststroop of honing

Zo maak je het
Ontpit de dadels en pureer ze in de keukenmachine. Voeg de kokos en de noten toe en draai nog goed door. Het moet een plakkerig deeg worden. Als het te droog is voeg je nog wat dadels toe.
Vorm nu met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat ze in 1 uur in de koelkast of half uur in de vriezer door en door koud worden.
Smelt als de dadel kokos balletjes koud genoeg zijn de kokosolie en voeg de cacao en honing toe. Meng tot een egaal chocolade mengsel.
Rol de koude balletjes één voor één door het chocolade mengsel zodat ze rondom bedekt zijn met chocolade.
Leg ze in een klein papieren muffin vormpje en zet nog een half uur in de koelkast zodat de chocolade goed hard kan worden. Bewaar de dadel kokos ballen die je niet op eet op een bordje in de koelkast.

Je kunt er ook een leuke verpakking om maken en cadeau geven. Zeker weten dat diegene die dit krijgt er blij mee is.

 dadel kokos ballen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Dadel kokos ballen (v)
Facebook
WhatsApp
Pinterest