In de maand september deed ik voor het eerst mee aan de swiepswoepswap. Dit lijkt op de foodblogswap maar is meer bedoeld voor Instagram. Mandy and more maakt een indeling maar je weet niet van te voren wie van jouw iets gaat maken. Best spannend dus. Ik kreeg het blog Echte gerechten van Marjolein toegewezen. En wat een keuze zeg. Ik kon maar niet kiezen. Uiteindelijk heb ik voor een Amerikaanse coleslow. Ik gaf er een eigen draai aan en maakte er een kool salade met appel van. Met als topping een paar lekker gekruide zonnebloempitten maakte deze salade een prima maaltijd. Wij aten het met gebakken aardappeltjes. Echt super.
Kool salade met appel
Ingrediënten voor 3 personen
½ witte kool
1oo gr wortel
1 appel
2 handjes rozijnen
1 el witte wijn azijn
2 el yoghurt
mespuntje moster
1 tl rijststroop of honing
zout en peper naar smaak
garnering:
3 el zonnebloempitten
flinke draai peper
1 el olie
Zo maak je het
Snij de halve witte kool in vier stukken. Snij van al die stukken smalle reepjes. Doe in een vergiet en hang die vergiet in een grote kom. Schenk er 1 liter kokend water over. Laat een halve minuut staan en haal dan de vergiet uit de kom. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Doe de reepjes witte kool in een mooie schaal.
Rasp de wortel. Snij de appel in partjes en dan in stukjes.
Doe de yoghurt, witte wijn azijn, rijststroop en mosterd in een schaaltje en meng goed door. Schenk bij de witte kool en voeg ook de wortel, appel en rozijnen toe. Meng alles goed door.
Zet totdat je het gaat eten in de koelkast.
Terwijl de salade in de koelkast staat bak je de zonnebloempitten even aan in een koekenpan met een klein beetje olie. Voeg een paar flinke draaien peper toe en bak ongeveer 3 tot 4 minuten. Let op dat het niet verbrand.
Laat de zonnebloempitten helemaal afkoelen en strooi deze vlak voordat je het serveert over de salade. Eet smakelijk!!
Eén reactie
Ziet er heel lekker uit! Heerlijke twist met die appel en zonnebloempitten!