Search
Close this search box.
Dadel wortel balletjes (sneeuwballen)

Op de laatste dag van het jaar een lekker gezond tussendoortje deze dadel wortel balletjes. Ik vind ze wel een beetje op sneeuwballen lijken, omdat ze daar ook wel iets van weg hebben. Ik vond op internet een soortgelijk recept. Daar gingen koekkruiden in. Persoonlijk vond ik die smaak te veel overheersen dus verving ik de koekkruiden door cacaopoeder. Maar geneer je niet om toch lekker koekkruiden te gebruiken. Je draait het zo in elkaar en het is lekker bij de thee maar ook na het eten bij een kopje koffie. Ik eet ze vanavond in plaats van oliebollen en appelflappen. Maar na oud en nieuw zal ik deze balletjes zeker vaker maken als gezond tussendoortje. Erg gezond en onwijs lekker. Fijne jaarwisseling allemaal. 

Dadel wortel balletjes

Ingrediënten
35 gr havermout
10 verse dadels
1 geraspte wortel
1 tl cacaopoeder
40 gr noten naar keuze
Garnering:
2 el kokosrasp

Zo maak je het
Verwijder de pitten uit de dadels. Rasp de wortel met een fijne rasp. Doe ze samen met de havermout, noten en cacaopoeder in de keukenmachine. Draai totdat alles klein is. Check het deeg of het goed plakt zodat je er balletjes van kan draaien. Voeg anders nog een paar ontpitte dadels toe.
Schep de kokosrasp op een diep bord of schaaltje. Maak je handen een beetje nat en maak kleine balletjes van het deeg. Wentel de balletjes door de kokosrasp, zodat de buitenkant helemaal bedekt is met kokos. Zo krijg je een echt sneeuwbal effect.  Wanneer je niet zo van kokos houdt, kun je natuurlijk een laagje van fijngestampte noten doen. Dat is ook heel erg lekker hoor. Ik raad je aan om deze sneeuwballen in de koelkast te bewaren. Koud zijn ze namelijk nog lekkerder. Je kunt ze zo zeker 3 dagen bewaren, maar ik weet zeker dat ze al eerder op zijn.

  dadel wortel balletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Dadel wortel balletjes (sneeuwballen)
Facebook
WhatsApp
Pinterest