Zoete aardappel balletjes

Wat zou ik zonder mijn oven moeten? Ik gebruik de oven bijna dagelijks voor zoveel gerechten dat ik echt niet zonder kan. Deze zoete aardappel balletjes maakte ik ook in oven. Door de noten hadden ze een lekkere bite en door de curry pasta en rode peper een pittige smaak. Zeker voor herhaling vatbaar. Wij aten er een salade bij en hadden er een prima maaltje aan met z’n tweetjes. Ik hield nog wat over wat ik de volgende dag meenam als lunch voor op mijn werk, want weggooien is iets wat ik niet snel zal doen.

 

Zoete aardappel balletjes

Dit heb je nodig
2 grote zoete aardappels
ยฝ rode ui
kokosolie
1 tl rode currypasta
1 rode peper
2 tl komijnpoeder
ca. 3 el speltmeel (of ander meel)
50 gr gemengde noten

 

zoete aardappel balletjes

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een ovenschaal in met olie.
Schil de zoete aardappel en snij in stukken van ongeveer 3×3 cm. Was de stukken en doe in een kom. Dek de kom af met een bord en zet 9 minuten op vol vermogen in de magnetron. Check daarna of de zoete aardappel gaar is. Je kunt ze natuurlijk ook met water in een pan gaar koken maar ik vind het handig om het zo te doen.
Snipper de ui en rode peper en fruit even aan in een beetje olie.
Snij de gemengde noten klein. Je kunt hier de blender voor gebruiken of de staafmixer.

Prak de zoete aardappel met een vork tot puree en voeg alle ingrediรซnten, behalve het meel, toe. Meng goed door. Voeg beetje bij beetje het meel toe. Het mengsel moet niet te nat zijn. Kijk of je balletjes kunt vormen. Is het deeg te nat voeg dan nog wat bloem toe.
Vorm nu balletjes zo groot als een bitterbal.
Leg op het bakpapier of in de ovenschaal.
Schuif de oven in en bak de zoete aardappel balletjes in ongeveer 20 tot 25 minuten warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

โœจ

Deel dit recept

Zoete aardappel balletjes
Facebook
WhatsApp
Pinterest