Oké, de zomer is nu toch echt wel voorbij maar aan mijn bramenstruik hangen nog de laatste bramen die geplukt kunnen worden. Aangezien ik al heel veel bramensap in de vriezer heb liggen van de oogst van dit jaar wilde ik van de bramen ook een keer een portie ijs maken. Het werd een prachtige kleur ijs die ook nog eens heerlijk romig en goed van smaak was. Bijkomend voordeel is dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om dit lekkere ijs te maken. Dus deel ik gewoon dit recept van bramenijs met jullie allemaal.
Bramenijs
Ingrediënten voor ca. 4 personen
250 gr bramen (vers of uit de vriezer)
250 gr mascarpone
2 el rijststroop of honing
Zo maak je het:
Was de bramen en pureer ze met een staafmixer of blender. Doe nu de mascarpone en de rijststroop of honing in de kom erbij en mix tot een gladde massa.
Schep in een lage diepvriesbak en zet in de vriezer. Schep iedere 2 uur om met een lepel of spatel. Na ongeveer 6 uur is het goed. Doordat er in de bramen veel vocht zit is de structuur van het ijs een klein beetje zoals waterijs, alleen wel romiger van smaak.
Denk er wel aan dat als je het bramenijs gaat eten, dat je het een half uurtje van te voren uit de vriezer haalt. Dan kun je het iets makkelijker uitscheppen.
Ik vond het lekker ijs om zo na een maaltijd op te snoepen. Garneer met wat verse bramen en als je helemaal los wilt doe je er nog een dikke toef slagroom boven op (helaas ben ik daar niet zo’n fan van). Je kunt er ook nog wat aardbeiensap of bramensap over schenken voor nog meer smaak.
En wil je een andere smaak aan je ijs geven. Kijk dan even bij het recept van zomerfruit ijs, of dit lekkere recept van aardbeienijs waar yoghurt in is verwerkt. Allemaal zijn ze even lekker en gezond vind ik.