Search
Close this search box.
Aardbeien yoghurt ijs

IJs is met dit weer een heerlijke traktatie. Ik maakte van een goede rijpe aardbeien dit suikervrije aardbeien yoghurt ijs. Zoals je ziet schrijf ik suikervrij maar dat klopt natuurlijk niet. Ik voeg geen geraffineerde suiker toe maar gebruik hiervoor wat honing of rijststroop, dit vind ik een beter ingrediënt om te gebruiken ter vervanging van de echte suiker.
Ik ben namelijk dol op ijs, maar vind het zo jammer dat het ijs uit de winkel met allemaal toevoegingen en suiker lekker wordt gemaakt. In mijn zoektocht naar een betaalbare ijsmachine kwam ik er een tegen voor nog geen € 50,–. Oké het is geld, maar ik kies dan liever voor een apparaat waarmee ik een gezondere variant kan maken dan het ijs uit de winkel. Deze heeft een plat koelelement wat makkelijk in je diepvries past. Dit element moet minstens 24 uur in de vriezer koud worden voordat je ijs kunt maken. Als je hem standaard in je vriezer legt, kun je altijd binnen 1 uur ijs hebben. Dit aardbeien yoghurt ijs viel goed in de smaak bij allemaal. Dit recept kun je natuurlijk ook in van die kleine ijsvormpjes met een stokje doen.

Aardbeien yoghurt ijs

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter ijs
500 gr aardbeien
300 ml yoghurt
200 ml slagroom
3 el honing

Zo maak je het
Was de aardbeien even snel en haal dan de kroontjes eraf en dep ze een beetje droog met een stukje keukenpapier.
Doe 350 gr aardbeien in de blender. Voeg daar de yoghurt, slagroom en honing toe. Pureer alles tot een mooie puree.
Snij de 150 gr aardbeien die je nog hebt in kleine stukjes en roer dit voorzichtig door de puree. De stukjes moeten nog wel zichtbaar zijn.
Schenk dit in de draaiende ijsmachine en laat de machine draaien totdat je tevreden bent over de structuur. Serveer dit aardbeien yoghurt ijs met vers fruit en je hebt een heerlijk, gezond en verantwoord toetje. Wanneer het ijs nog een beetje op softijs lijkt. schep het dan in een diepvriesdoos over en zet nog ongeveer 1 uur in de vriezer.

Of schenk dit mengsel in de ijsvormpjes en zet minstens 6 uur in de vriezer.

Tip:
– Mocht je wat over hebben zet dit dan in een diepvries. Laat het de volgende keer dat je het eet minstens een half uur op het aanrecht op temperatuur komen zodat het makkelijke schept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Aardbeien yoghurt ijs
Facebook
WhatsApp
Pinterest