Chocolade mousse met 5 ingredienten

Wat doe jij als je een hele zielige banaan op de fruitschaal hebt liggen? En je snijdt een avocado door die er echt niet meer mooi groen uitziet?? Ik denk dat de meeste mensen denken: Jakkes, weg ermee. Ik ging van het standpunt uit. Als ik een paar ingrediënten toevoeg die ik toch al in huis heb kan het wellicht nog iets lekkers worden. En ja hoor. Met 4 ingrediënten maak je deze heerlijke chocolade mousse. Samen met een topping van passievrucht is dit DE BOM om een lekker etentje mee af te sluiten. Dus sla dit recept ergens op, zet hem in je favorieten, want dan kun je hem super snel vinden als je met dit probleem te maken krijgt.

 

Chocolade mousse

Dit heb je nodig voor 2 personen
1 banaan
1 avocado
2 el cacao
1 tot 2 el rijststroop of honing
topping: passievrucht / cruesli of stukjes mango

 

 

chocolade mousse

 

Zo maak je het
Schil de banaan en snij in stukken. Snij de avocado door midden, haal de pit er en snij het vruchtvlees in stukken. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en doe dit samen met de stukken banaan in een keukenmachine of een maatbeker van je staafmixer.
Doe de cacao en de rijststroop erbij en pureer het geheel tot een mooie mousse.
Proef of je tevreden bent en voeg anders nog wat cacao en/of rijststroop toe en spatel dit weer door.

Pak twee mooie glazen. Schep de chocolade mousse er voorzichtig in. Zet tot de glaasjes in de koelkast.

Garneer de chocolade mousse vlak voordat je het serveert nog met een beetje passievrucht / cruesli of stukjes mango. En dannnnnn, genieten maarrrrrr.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Chocolade mousse met 5 ingredienten
Facebook
WhatsApp
Pinterest