Search
Close this search box.
No-bake mango taart

Bij mijn groenteboer liggen nu mooie mango’s op de kraam. En aangezien ik dol ben op mango’s kocht ik er een aantal. Heerlijk door mijn ontbijtje met kwark en crueslicruesli, super lekker. Ook wilde ik eens iets met mango maken in de vorm van een no-bake mango taart. Voor dit recept gebruikte ik geen gelatine maar agar agar. Een plantaardig product om de toplaag van het taartje mee te binden. En wonder boven wonder lukte dat goed. Nadat de no-bake mango taart een tijdje in de koelkast had gestaan sneed ik hem in 12 stukjes. Je kunt hem natuurlijk ook in grotere stukken snijden, maar ik vond dit formaat prima voor bij een kop koffie of thee. Loopt het water jouw in de mond bij het zien van de foto? Lees dan vooral even door en ga dit recept snel ook maken.

 

No-bak mango taart

Dit heb je nodig
Voor de bodem:
50 gr havermout
300 gr dadels
20 gr kokosrasp
1 tl cacao
2 el gesmolten kokosolie

Voor de vulling:
200 gr kwark
120 gr mango (of ander fruit)
50 gr rijststroop
10 gr kokosrasp
½ el agar agar
Ingrediënten voor de topping:
paar aardbeien of ander fruit om de taart mee te versieren.

 

no-bake mango taart

 

Zo maak je het 
Bekleed een cakevorm of springvorm (18 cm) met bakpapier.

Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en draai er een kneedbare massa van. Voeg eventueel wat water toe als het nog wat droog is. Het moet een kneedbare massa worden.
Verdeel dit over de bodem van je vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Doop de lepel regelmatig in warm water, zo blijft de massa niet aan je lepel plakken. Zet de vorm, totdat je klaar bent met de toplaag , in de koelkast.

Doe het fruit samen met de kwark, rijststroop en kokosrasp in een kom en pureer met de staafmixer tot een glad beslag.

Pak een pannetje en zet op het vuur, doe hier twee eetlepels warm water in en de agar agar. Breng dit al roerend langzaam aan de kook. Voeg het yoghurtmengsel toe en laat dit, terwijl je blijft roeren, 2 minuten zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en schenk het yoghurtmengsel in de vorm bovenop de onderlaag.

Versier de toplaag met bijvoorbeeld aardbeien en schuif de vorm voor zeker 1 tot 2  uur de koelkast in.
Check na die tijd of de bovenkant stevig genoeg is. Til nu voorzichtig de no-bake mango taart uit de bakvorm en snij in stukken zoals als jij wilt. Je kunt er kleine stukjes van snijden dat het een soort één-haps hapjes worden, of je snijdt ze zo groot als een petitfour. Het kan allemaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

No-bake mango taart
Facebook
WhatsApp
Pinterest