Bramen muffin vegan – foodblogswap

In de maand augustus deed ik weer eens mee met de foodblogswap. En ik werd gekoppeld aan het blog van Jasmina van Sparkles Inside. Een prachtig blog met heerlijke recepten en verhalen over haar gezin, reizen en meer wat haar bezighoudt. Ik volg haar al een tijdje en ben erg onder de indruk van haar recepten en extra informatie die zij geeft bij haar recepten. Ik koos voor een recept voor gezonde muffins. En aangezien onze bramenstruik nog steeds vol hangt met heerlijke bramen maakte ik een bramen muffin. En ik maakte ze ook nog eens vegan. Dus verving ik de eieren voor lijnzaad en ik gebruikte havermelk.
In eerdere foodblogswaps maakte ik ook al een paar recepten van Jasmina. Dus neem vooral ook even een kijkje bij het recept voor gevulde courgette en vegan gehaktballen.

 

Bramen muffins

Dit heb je nodig voor 6 muffins 
1 banaan
2 el gebroken lijnzaad + 6 el water
100 ml havermelk
75 gr havermout
50 gr amandelmeel
2 el zonnebloemolie
2 tl bakpoeder
75 gr verse bramen
snufje zout

 

bramen muffin

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Ik gebruik het liefst een rubberen muffinvorm, omdat ik dan de muffins er makkelijker uit krijg. Maar je kunt natuurlijk ook een muffinvorm met papieren muffinvormpjes vullen. Roer de havermout, amandelmeel, banaan, lijnzaadmengsel en havermelk tot alles goed is gemengd. Voeg de bakpoeder en olie toe en roer nog een keer goed door. Voeg nu voorzichtig de bramen toe en roer luchtig door. Met dit beslag heb je genoeg voor 6 muffins. Ik bewaarde wat bramen om als garnering bovenop het beslag te leggen voordat ze de oven in gaan. Schep het muffinbeslag met een lepel in de vormpjes en schuif de muffinvorm de oven in. Bak de bramen muffins in ongeveer 30 – 35 minuten gaar. Je kunt dit checken door met een satéprikker in de muffin te prikken. Komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
Eet ze als gezond tussendoortje bij een lekkere kop thee of koffie. Ook als ontbijt kun je deze muffin prima eten. Ik at daar nog wat kwark bij en had er een goede start van mijn dag mee. Dus keuze genoeg. Veel plezier met bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Bramen muffin vegan – foodblogswap
Facebook
WhatsApp
Pinterest