Muesli noten brood

Zelf eet ik niet vaak gewoon een boterham. Dan pak ik liever een cracker of een salade als lunch. In mijn zoektocht naar een alternatief kwam ik op het blog van Marike Bol een glutenvrij muesli brood waar ik een eigen draai aan heb gegeven. Toen ik dit muesli noten brood proefde was ik helemaal blij, wat is dit lekker geworden zeg. Dit is echt een aanrader. Ik legde er een lekkere plak kaas op en was dik tevreden. Later in de week smeerde ik er heerlijke humus op, en dat was ook top. Het is een voedzaam broodje geworden waar ik aan 1 sneetje genoeg aan heb, maar ja, ik ben ook geen echte grote eter.

 

Muesli noten brood

Dit heb je nodig voor 1 cake
100 gr speltvolkoren meel
75 gr havermout
75 gr amandelmeel
1 ei
300 ml (plantaardige) melk
25 gr kokosvlokken
75 gr rozijnen
60 gr notenstukjes
4 dadels
4 gedroogde abrikozen
2 tl bakpoeder

Garnering:
ongeveer 5 dadels
30 gr notenstukjes

 

muesli notenbrood

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Ik maak altijd een prop van het bakpapier en maak die nat onder de kraan. Druk het water uit de prop en vouw het bakpapier weer open. Nu kun je het makkelijker in de cakevorm doen. (Tip van de dag 🙂

Schep het amandelmeel, havermout en speltmeel in een beslagkom. Meng even goed door. Schenk nu de melk en het ei toe en meng het geheel met een spatel goed door elkaar. Laat dit beslag ongeveer 40 minuten staan.

Weeg ondertussen de andere ingrediënten af en snij de gedroogde abrikozen en dadels in kleine stukjes.

Als het beslag 40 minuten heeft gerust spatel je de kokosvlokken, rozijnen, 60 gram notenstukjes, de klein gesneden abrikozen, dadels en de bakpoeder erdoor.

Schep het beslag voorzichtig in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel. Garneer het muesli noten brood met bijvoorbeeld stukjes dadels en notenstukjes (wat ik ervoor gebruikte). Maar gebruik ook lekker jouw eigen fantasie hoe je dit muesli noten brood garneert.

Schuif het bakblik de voorverwarmde oven in en bak in ongeveer 35 tot 40 minuten goudbruin.

Laat volledig afkoelen en snij er lekkere plakken van.

Ik eet dit muesli noten brood als lunch met een lekkere plak kaas erop of met een home made humus erop.

Vries ze in kleine porties in, zo kun je er lekker lang van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept

Muesli noten brood
Facebook
WhatsApp
Pinterest