Search
Close this search box.
Appelflap uit de oven

Bij oud en nieuw horen volgens traditie oliebollen en appelflappen. Eerder deelde ik al een heerlijk recept voor oliebollen uit de oven. Vandaag een lekker en simpel recept voor een alternatieve appelflap uit de oven. Zoals jullie misschien al wel weten ben ik dol op recepten waar filodeeg in verwerkt is. Ik wilde daarmee dus een oud en nieuw lekkernij maken. Toen ik deze loempia met de naam appelflap uit de oven rond 14.00 uur ‘s middags op tafel zette werd er wel wat raar gekeken. “Gaan we aan de loempia bij de thee mam?”, was de reactie. Ze kijken nergens meer van op met een foodbloggende moeder in huis.

Ik legde uit dat dit het zoete broertje is van de traditionele loempia die ik vaak maak. Na 1 hap waren ze om. “Dit is super lekker voor oud en nieuw”. Wij hebben dit liever dan de gekochte appelflappen.” Een groter compliment kon ik niet krijgen. Dus vanavond staan er bij ons oliebollen uit de oven en deze heerlijke appelflap uit de oven op tafel. Een gezellige jaarwisseling allemaal.

 

Appelflap uit de oven

Dit heb je nodig voor 8 stuks
1 appel
50 gr rozijnen
½tl koekkruiden
½ el rijststroop of honing
8 vellen filodeeg

 

appelflap uit de oven

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.

Laat het filodeeg ontdooien. Rasp de appel. Je kunt de appel met schil en al raspen. Doe in een bakje en voeg de rozijnen, kruiden en rijststroop toe. Meng alles goed door elkaar.

Ga nu volgens deze beschrijving aan de slag. Schep steeds een klein beetje van het appelmengsel op het velletje filodeeg. Smeer de linker en rechter rand van het velletje in met zonnebloemolie. Vouw het filodeeg zoals staat afgebeeld en rol de appelflap op.

Leg de opgerolde rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk met een kwastje de bovenkant van de loempia nog in met zonnebloemolie.

Schuif de oven in en bak de appelflap in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.

Serveer direct. Kijk wel uit want ze kunnen erg heet zijn.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

✨

Deel dit recept

Appelflap uit de oven
Facebook
WhatsApp
Pinterest